CRA zlepšily výsledky, tržby už nestojí jen na vysílacích službách

čtvrtek, 15. srpna 2024, 16:20 Aktuality, TV, Rádio MediaGuru

Celkově poprvé v historii Českých Radiokomunikací (CRA) měla firma větší tržby z jiných služeb než z tradičního vysílání.

Ilustrační foto, zdroj: České Radiokomunikace

Ilustrační foto, zdroj: České Radiokomunikace

České Radiokomunikace (CRA) zvýšily za finanční rok 2023/2024 vzrostla ve srovnání s minulými obdobími tržby i provozní zisk o zhruba 10 %. Konsolidované tržby dosáhly výše 2,5 miliardy Kč, EBITDA potom výše 1,2 miliardy Kč. Celkově poprvé v historii společnosti také měly CRA větší tržby z jiných služeb než z tradičního vysílání.

Za uplynulý rok CRA, vlastněné společností Cordiant Digital Infrastructure, koupily společnost Prague Digital, která zvýšila kapacitu pro služby v televizním vysílání v Praze a okolí, a také společnost Cloud4com spolu s datovým centrem Lužice

„Významně posilujeme naši pozici, a to nejen na poli vysílacích služeb, kde se nám daří nabízet nové televizní kanály, stavíme celoplošnou DAB síť a upevňujeme pozici ve službách OTT, ale také v oblasti služeb ostatních, například cloudech, datových centrech, kde dynamicky rosteme, a dokážeme podporovat celkový výsledek CRA z více stran,“ uvedl Miloš Mastník, generální ředitel CRA. 

Hospodářský výsledek má podle CRA také pozitivní vliv na jejich financování. Podařilo se vyjednat rozsáhlé refinancování stávajícího úvěru a současně navýšit celkový limit, což umožní CRA získat zdroje pro plánovanou výstavbu nového datového centra. To vyroste v lokalitě Zbraslav a má být jedním z největších a nejmodernějších datových center v Evropě.

-mav-