ČT nasadí na podzim i seriály Pustina a Černá voda

čtvrtek, 22. srpna 2024, 07:15 TV MediaGuru

Od středy 4. září začne Česká televize vysílat drama Pustina. O den později zahájí vysílání švédského thrilleru Černá voda.

Pustina, zdroj: HBO

Pustina, zdroj: HBO

Vedle už oznámených pořadů pro podzimní vysílání zařadí Česká televize na svůj první kanál od září do prime-timového vysílání seriály Pustina a Černá voda.

Dramatický seriál Pustina získala ČT loni od HBO, první díl uvede od 4. září. Vysílacím dnem je středa od 20:15. Osmidílný seriál z produkce HBO vznikl v roce 2016. Režírovali ho Ivan Zachariáš a Alice Nellis. Děj se odvíjí v prostředí fiktivní obce na česko-polském pomezí, kde se odehrává spor mezi starostkou a těžební společností. Autorem scénáře je Štěpán Hulík. Na produkci seriálu, v němž hlavní role ztvárnili Jaroslav Dušek a Zuzana Stivínová, se podílela i Tereza Polachová, současná ředitelka divize Obsah v České televizi.

Od čtvrtka 5. září se pak ve vysílání ČT1 objeví švédský kriminální thriller Černá voda. Ten je už teď možné sledovat na online platformě iVysílání. Šestidílný příběh rozehrává napínavý děj kolem objeveného brutálního činu. 

Česká televize zahájí své podzimní vysíláni v neděli 1. září novou řadou seriálu Docent. K novinkám se řadí i seriál Lovec (termín nasazení zatím neuveden) nebo nová řada StarDance (od 12. října).

Hlavní vysílací čas zaplní na ČT1 v září především reprízované seriály Případy 1. oddělení (po), Četnické humoresky (út), dále seriály Pustina (st), Černá voda (čt), Komisařka Florence (pá), Zázraky přírody (so), premiérová řada Docent II (ne) a Strážmistr Topinka (ne od 21:30).

ČT na podzim: Docent II, Smetana, Lovec či StarDance

středa 24. července 2024

-mav-