Disney+ zakročí v Česku proti sdílení účtů

čtvrtek, 1. srpna 2024, 11:30 TV MediaGuru

Stejně jako Netflix zamezí také streamingová služba Disney+ sdílení hesel k účtům.

Ilustrační foto, zdroj: Disney

Ilustrační foto, zdroj: Disney

Streamingová služba Disney+ zavádí několik změn, které se týkají jejího předplatného. Jednou z nich je i zákaz sdílení účtů mimo společnou domácnost. Vyplývá to z aktualizované smlouvy o předplatném.

Cílem změn je to, aby uživatel nesdílel své přihlašovací údaje mimo společnou domácnost – s kamarády, známými apod. Proti tomuto kroku zakročil již v uplynulých měsících Netflix, který tuto možnost zlegalizoval formou extra člena navíc, respektive dalšího zařízení. V praxi je poloha předplatitele zaměřena pomocí mobilní aplikace, která je následně propojena například se Smart TV. Díky tomu si Netflix ohlídá, že obě zařízení se nacházejí na stejném místě. Stejné řešení lze očekávat i u Disney+.

Služba si také nepřeje, aby uživatel blokoval zobrazování reklamy. Přesto, že levnější tarif v současné době v Česku ani na Slovensku zatím nefunguje, do budoucna se to může změnit. V tuto chvíli vyjde měsíční předplatné na 239 korun nebo roční na 2390 korun. Jeden z bodů aktualizované smlouvy o předplatném uvádí: „Zákaz blokování reklam. Porušení může vést k pozastavení nebo ukončení předplatného.“ Pokud uživatel z aktualizovanými podmínkami užívání služby nesouhlasí, může předplatné do 30 dnů zrušit.

Záměr zamezit sdílení hesel k účtům oznámila mateřská společnost už v loňském roce.

-lukpol-