Do čela Coca-Cola HBC nastupuje Dimo Dimov

čtvrtek, 8. srpna 2024, 15:05 Aktuality, Lidé MediaGuru

Novým generálním ředitelem společnosti Coca-Cola HBC se stal Dimo Dimov. Obchodní ředitelkou byla jmenována Mária Kolarovská. 

Dimo Dimov, nový CEO společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, zdroj: Coca-Cola HBC

Dimo Dimov, nový CEO společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, zdroj: Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko oznámila jmenování Dimo Dimova do funkce generálního ředitele společnosti s platností od 1. srpna. Ve své pozici nahrazuje Dana Timotina, který po 4 letech v této funkci nově převezme v pozici generálního ředitele vedení egyptské pobočky Coca-Cola HBC. Novou obchodní ředitelkou se stává Mária Kolarovská, bude první ženou na pozici obchodní ředitelky v historii společnosti.

Dimo Dimov vedl v České republice a na Slovensku v uplynulém roce obchod. S více než 23 lety obchodních a manažerských zkušeností ve střední a východní Evropě nastoupil Dimo do společnosti v roce 2019 jako ředitel divize Commercial Excellence. Později vedl divizi New Business Development, rozšířil portfolio nápojů společnosti pro každou příležitost 24/7, zahájil prodej značek Costa Coffee a Caffè Vergnano a navázal partnerství se značkami Bacardi-Martini.

„Zaměřuji se na strategický rozvoj našeho jedinečného a unikátního nápojového portfolia, které tvoří značky jako Coca-Cola, Fanta, Sprite, Fuze Tea, Cappy, ale také nápoje pro téměř jakoukoli příležitost po celý den 24/7 – ať už jde o ranní kávu, nebo sofistikovaný koktejl po večeři. Kromě toho se chci zaměřit na rozvoj talentu našich zaměstnanců – naše společnost nabízí fantastické pracovní příležitosti nejen v Česku a na Slovensku, ale i v dalších zemích, kde působí Coca-Cola HBC a ještě širší systém Coca-Cola po celém světě. V rámci těchto dvou priorit chceme pomáhat našim zákazníkům rozvíjet jejich podnikání tím, že jim nabízíme naše řešení šitá na míru pro konkrétní části trhu,“ říká ke svým plánům Dimo Dimov.  

Mária Kolarovská, nová obchodní ředitelka společnosti Coca-Cola HBC, zdroj: Coca-Cola HBC

Mária Kolarovská, nová obchodní ředitelka společnosti Coca-Cola HBC, zdroj: Coca-Cola HBC

Mária Kolarovská, nová obchodní ředitelka, pracuje v Coca-Cola HBC 20 let, začínala jako obchodní zástupkyně a prošla několika obchodními pozicemi, včetně regionální obchodní manažerky a následně obchodní ředitelky pro Slovensko. Od roku 2021 působila jako obchodní ředitelka kanálu HORECA v Česku a od roku 2023 v obou zemích.

-stk-