Economia ukázala nové prostory v holešovickém Port7

pondělí, 2. září 2024, 08:05 Aktuality, Tisk MediaGuru

Mediální společnost Economia sídlí od začátku září v nových prostorách, opustila karlínský newsroom.

Do kancelářského komplexu Port7 v pražských Holešovicích se redakce a celé zázemí mediálního domu Economia přestěhovaly po téměř jedenácti letech v newsroomu v Karlíně.

Nové prostory začala Economia hledat v roce 2022, kdy se kvůli pandemii postupně měnil způsob práce především novinářů a vývojářů. Ti začali ve větší míře preferovat práci mimo kancelář. Economia navíc postupně restrukturalizovala své portfolio titulů, takže už nepotřebovala tak velké prostory.

„Hledali jsme kanceláře, které by byly pro nás všechny inspirativní a dobře dostupné i pro naše čtenáře. V komplexu Port7 jsme našli kompaktní část, která má výhled na Trojský most. Povedlo se nám do ní zakomponovat tzv. Frontstage, místo setkávání až pro 80 lidí, prostor pro dvě studia včetně špičkového zázemí, a samozřejmě open space s nejlepším výhledem, kde budou sedět redakce,“ zdůvodnila Lenka Černá, generální ředitelka a předsedkyně představenstva vydavatelství Economia.

Oproti sídlu v Karlíně  Economia obsadí přibližně třetinovou plochu. Podle dřívějšího vyjádření Lenky Černé pro MediaGuru.cz úspory na nájemném díky tomu každoročně přesáhnou patnáct milionů korun.

Port7 je multifunkční administrativní komplex, který developer Skanska vybudoval na místě bývalé továrny na betonové prefabrikované panely na břehu Vltavy na dohled od Trojského mostu, hned vedle stanice metra a prakticky nad železničním nádražím.

-mav-

Economia se překlápí do digitálu, tisk už nehraje prim

pondělí 17. června 2024