Foodora začíná rozvážet i volně prodejné léky

čtvrtek, 1. srpna 2024, 13:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Foodora ve spolupráci s lékárnami Dr. Max začíná v Praze a Brně rozvážet i volně prodejné léky. 

Zdroj: Foodora

Zdroj: Foodora

Rozvážková služba Foodora rozšiřuje díky spolupráci s lékárnami Dr. Max své portfolio o doručení volně prodejných léků. Do několika desítek minut je doveze až před dveře v Praze, v Brně a brzy i v Ostravě.

„Foodora je tu od toho, aby uživatelům zajistila cokoliv, co mohou během dne potřebovat. Během nemoci to platí dvojnásob,“ říká Adam Kolesa, CEO foodora. „I proto jsme navázali spolupráci s lékárenskou sítí Dr. Max. Zákazníkům doručíme volně prodejná léčiva, pokud zrovna marodí nebo se třeba starají o nemocné příbuzné.“

Služba byla nejdříve otestována v centru Prahy. Z sortimentu produktů, který kromě léků na předpis zahrnuje vše od doplňků stravy po plenky, projevili zákazníci zatím největší zájem o nosní spreje, horké nápoje typu Coldrex, Paralen, Strepsils, ale i léky na bolest hlavy jako Ibalgin. Za prvních pár měsíců spolupráce se prodalo přes 177 různých léčiv. Lidé podle dat nejčastěji nakupují přípravky pro boj s chřipkovým onemocněním.

„Spolupráce s Foodora je pro nás další příležitost, jak dostat naše léky k těm, kdo je potřebují. Foodora pro nás byla jasná volba právě pro to, že má skvělé pokrytí v rámci celé České republiky,” říká za Dr. Max tiskový mluvčí Michal Petrov. Spolupráce s lékárnami Dr. Max přichází po kampani s řetězcem IPC lékáren, která probíhala na začátku letošního roku.

V zahraničí podobné služby fungují již několik let. V lednu 2021 například v sousedním Německu vznikla služba, která rozváží volně dostupné léky do několika desítek minut po celé zemi. 

-stk-