Fortuna končí spolupráci s Clash of the Stars

čtvrtek, 1. srpna 2024, 10:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Sázková společnost Fortuna ukončuje spolupráci s organizací bojových sportů Clash of the Stars. Výběr eventů i bojovníků a jejich společenský profil se podle Fortuny dostal za přijatelnou hranu.

Zdroj: Fortuna

Zdroj: Fortuna

Sázková kancelář Fortuna  uvedla, že se po vyhodnocení aktuálních událostí rozhodla ukončit spolupráci s organizací Clash of the Stars. Primárním důvodem pro vypovězení smlouvy je podle Fortuny rozdílný pohled na program eventů, volbu bojovníků a jejich společenský profil, který se pohledem společnosti „postupem času vychýlil za přijatelnou hranu".

Fortuna už nebude součástí akce plánované na 7. září. Podpora organizace byla zahájena při jejím zrodu před dvěma a půl roky a pokrývala osm dosavadních galavečerů.

„Aktuální události musíme rezolutně odmítnout, a i v jejich kontextu další pokračování spolupráce není možné. Chápeme, že bizár, hledání červené linie a její posouvání je principem, na kterém je organizace Clash of the Stars postavena. I přesto, že jsme se v minulosti v některých otázkách neshodli, názor Fortuny byl brán v potaz. V poslední době ale vnímáme, že směřování organizace se s našimi vlastními hodnotami neslučuje. Chtěl bych touto cestou poděkovat za spolupráci týmu kolem Clashe. Díky jejich nasazení se podařilo připravit řadu eventů, které dokázaly naplnit největší arény v Česku a k tomu zaujmout další tisíce sledujících online,“ řekl manažer sponzoringu Fortuny Marek Janoušek.

Jak informoval Deník N, zápasník Samir Margina v pondělí na tiskové konferenci organizace bojových sportů Clash of the Stars vyhrožoval svým soupeřům smrtí a hrubě urážel queer lidi. Případ měla začít řešit policie. Pořadatel akce zrušil Marginovi účast.

-mav-