Golden Drum prodlužuje uzávěrku do 4. září

sobota, 24. srpna 2024, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Festival Golden Drum prodlužuje příjem přihlášek do letošního ročníku do 4. září. Soutěž Young Drummers je otevřena do 9. září.

Zdroj: Golden Drum

Zdroj: Golden Drum

Letošní 30. ročník festivalu Golden Drum, jenž se odehraje 9. a 10. října ve slovinské Portoroži, prodlužuje uzávěrku. Přihlášky do soutěže lze posílat až do 4. září. Přihlásit lze všechna díla, která byla odvysílána, zveřejněna nebo poprvé realizována v období od 22. srpna 2023 do 21. srpna 2024.

Agentury, zadavatelé reklamy, klienti, designérská studia, produkční domy, mediální společnosti a další kreativci ze 42 zemí mohou přihlásit své práce do šesti různých sekcí: Drum One-Channel, Drum Omni-Channel, Drum Craft, Drum Creative Media Excellence, Drum Creative Business Excellence a speciální sekci All Juries.

Festival představí i zbrusu novou B2B skupinu v sekci Creative Business Excellence, která firmám nabízí příležitost k prezentaci jejich úspěchů při řešení rychle se měnících výzev v oboru. Kategorie v této skupině zahrnují řadu iniciativ zaměřených na B2B, jako je B2B Brand Re:Fresh, B2B Storytelling atd.

Zájemci se mohou přihlásit i do skupiny Game Changer určené pro kampaně, které se nějakým způsobem vymykají tradičním způsobům reklamy. Jedná se o jedinou skupinu v hlavní soutěži, která je otevřena účastníkům z celého světa.

Součástí festivalu je i soutěž pro mladé kreativce do 30 let – Young Drummers –, jež je otevřena do 9. září. Pořádaná je ve spolupráci se Slovinskou turistickou centrálou.  Letos se se zadáním „You can’t spell Slovenia without love and that is why you must love it“ hledá nejkreativnější nápad na plakát. Vítěz soutěže obdrží peněžní odměnu ve výši 1 000 eur a bezplatnou vstupenku na 30. festival Golden Drum. Všichni autoři zařazení do užšího výběru pak obdrží bezplatnou vstupenku na festival. 

Řečníci na letošním festivalu Golden Drum, zdroj: Golden Drum

Řečníci na letošním festivalu Golden Drum, zdroj: Golden Drum

Součástí festivalu je i množství přednášek a workshopů. Na pódiu vystoupí Aidis Dalikas, Head of Creative Performance ve společnosti Aleph Group a spoluzakladatel The C School, Adam Kerj, kreativní ředitel společnosti Accenture Song Europe a předseda poroty Creative Business Excellence, Kentaro Kimura, mezinárodní kreativní ředitel a ředitel společnosti Hakuhodo, zakladatel společnosti Hakuhodo Kettle a předseda poroty Omni-Channel, Pum Lefebure, spoluzakladatel a hlavní kreativní ředitel společnosti Design Army a předseda poroty Craft Drum, Janet Levine, Global Head of Invention ve společnosti Mindshare a předsedkyně poroty Creative Media Excellence, Malcolm Poynton, globální kreativní ředitel a kreativní prezident společnosti Cheil Worldwide, Jay Richards, generální ředitel společnosti Imagen Insights, Katie Sterling, ředitelka poradenské společnosti WARC, Riku Vassinen, CEO kreativní agentury Hasan & partners, či Guy Wieynk, globální generální ředitel společnosti AnalogFolk Group a předseda poroty One-Channel Drum. 

-stk-