Knihobot získal 4 mil. euro od fondu Genesis a Mitonu

úterý, 20. srpna 2024, 10:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Na svůj růst na německém trhu, kam Knihobot vstoupil loni pod značkou Bookbot, získal start-up investici ve výši čtyř milionů euro.

Dominik Gazdoš, Knihobot, zdroj: Knihobot

Dominik Gazdoš, Knihobot, zdroj: Knihobot

Knižní secondhand Knihobot získal 4 miliony eur na svůj růst v Německu. Investory jsou Genesis Growth Equity Fund I a Miton, která Knihobotu poskytla finance poprvé už v roce 2021. Nyní Knihobot v rámci tzv. Series A kola ohodnotili investoři na více než 20 milionů eur. Pro Knihobot jde o dosud nejvyšší investici.

„S pětiprocentním podílem na celém českém knižním trhu jsme ukázali, že secondhand může být první volbou. Musíte ale nabídnout opravdu dobrou službu pro zákazníky. Troufám si říct, že se nám to daří a že podobně kvalitní služba je ojedinělá i v Německu. I když si samozřejmě uvědomujeme, jak silná konkurence na tomto trhu panuje, první rok po expanzi ukázal, že o Bookbot je zájem. Nyní je tedy čas začít naši přítomnost v DACHu budovat ve velkém. Investice nám v tom pomůže,“ popisuje situaci zakladatel a CEO Knihobotu Dominik Gazdoš.

Knihobot loni dosáhl obratu přes 300 milionů korun, letos ho chce zdvojnásobit. Pod značkou Bookbot loni expandoval do Rakouska a Německa. Od léta má v provozu také nové skladové haly v pražské Hostivaři. 

-mav-