Lidové noviny se loučí titulkem „Sbohem, tištěné Lidovky"

sobota, 31. srpna 2024, 15:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Poslední vydání tištěných Lidových novin přináší 36 titulních stran z jejich historie.

Poslední vydání tištěných Lidových novin, sobota 31.8. 2024: titulní strana a strana 2, zdroj: repro Mafra

Poslední vydání tištěných Lidových novin, sobota 31.8. 2024: titulní strana a strana 2, zdroj: repro Mafra

Poslední titulní strana tištěných Lidových novin připomíná jejich historii a vyobrazuje přelomové titulní strany deníku, které se vážou k mimořádným událostem. Patří k nim zahájení novin v roce 1893, zrod Československé republiky v roce 1918, obnovení Lidových novin na konci 80. let minulého století, úmrtí Václava Havla nebo nejnověji vítězství českých hokejistů na domácím světovém šampionátu v roce 2024. Také na vnitřních stranách sobotního vydání jsou vyobrazeny další historické titulní strany Lidových novin.

„Výtisk, který držíte v ruce, je dalším milníkem. Věcně řečeno: dnes končí samostatné vydávání tištěných Lidových novin, především v důsledku technologicko-společenských proměn. Sluší se však cosi dodat: přesvědčení, že úctyhodná značka i tentokrát nalezne nové cesty ke čtenářům. Přes mnohé peripetie už 130 let reprezentuje rozhled i nadhled, vzdělanost i slušnost, kritický rozum i důvěru v demokracii a shodneme se patrně, že tato role není zdaleka dohrána," píše na úvodní straně posledního vydání šéfredaktor Petr Bušta.

Připomíná dále, že Lidové noviny dále pokračují na internetových stránkách lidovky.cz a že s řadou autorských osobností deníku se mohou čtenáři setkávat jak na internetu, tak v příloze Orientace, která se stává součástí deníku MF Dnes

Lidové noviny vycházejí naposledy. Kde skončí jejich čtenáři?

pátek 30. srpna 2024

-mav-