Liga mistrů UEFA bude zdarma k vidění na polské TVP

úterý, 27. srpna 2024, 12:10 Aktuality, TV MediaGuru

Sublicenci na sedmnáct zápasů fotbalové Ligy mistrů UEFA získala v sousedním Polsku od skupiny Canal+ tamní veřejnoprávní televize. Její kanály jsou k dispozici mj. v pozemním vysílání.

Logo fotbalové Ligy mistrů UEFA

Logo fotbalové Ligy mistrů UEFA

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP uzavřel smlouvu se skupinou Canal+ na nákup sublicence k vysílání zápasů Ligy mistrů UEFA na sezónu 2024/2025. Podle smlouvy bude moci TVP vysílat vybraná utkání, počínaje prvním kolem ligové fáze, přes nové kolo play-off, vyřazovací fázi až po velké finále. Celkem TVP během sezóny odvysílá 17 zápasů, které se budou konat vždy ve středu večer od 21 hodin. Tamní programy jsou k dispozici ve vybraných oblastech ČR sousedících s Polskem.

„Je to velké obohacení naší programové nabídky,“ uvedl Tomasz Sygut, generální ředitel Telewizja Polska (TVP). V Česku je oficiálním vysílatelem této soutěže mediální skupina Nova.

Liga mistrů UEFA projde začátkem sezóny 2024/25 revolucí. UEFA nahradí skupinovou fázi ligovou fází, ve které bude hrát 36 týmů. V ligové fázi odehraje každý tým 8 zápasů – čtyři doma a čtyři venku – každý s jiným soupeřem. Soupeři budou vybráni losem. V ligové fázi již nebude platit dosavadní pravidlo zápasů a odvetných zápasů se stejnými týmy. V této fázi soutěže odehraje každý klub 8 zápasů proti různým týmům.

Osm nejlepších týmů ze skupinové fáze postoupí přímo do osmifinále, zatímco týmy z devátého až čtyřiadvacátého místa budou bojovat o postup do tohoto kola v play-off. Týmy, které zakončí první část sezóny na pětadvacátém až šestatřicátém místě, vypadnou a ukončí účast v evropských soutěžích v aktuální sezóně. Od osmifinále bude platit klasický pohárový systém: zápas a odveta. Finále se uskuteční 31. května 2025 v Mnichově.

-lukpol-