Martini uvádí nealkoholickou řadu aperitivů

středa, 21. srpna 2024, 16:50 Aktuality, Marketing MediaGuru

Dvě nealkoholické novinky – Martini Floreale a Vibrante – přináší značka Martini na český trh. 

Nealkoholické novinky Martini Floreale a Martini Vibrante, zdroj: Coca-Cola HBC

Nealkoholické novinky Martini Floreale a Martini Vibrante, zdroj: Coca-Cola HBC

Italská značka vermutů Martini představuje nealkoholickou řadu aperitivůMartini Floreale a Vibrante. Reaguje tak na zvyšující se zájem o produkty s nulovým obsahem alkoholu.

„Důležitým faktorem popularity trendu Low & No je sdílená oslava. Nealkoholické nabídky umožňují spotřebitelům aktivně se účastnit setkání, kde se běžně konzumuje alkohol. Proto jsme vytvořili nealkoholické produkty Martini, určené pro všechny, kteří z různých důvodů chtějí omezit svou konzumaci alkoholu, ale stále si užívat okamžiky ve společnosti a vynikající chuť svého oblíbeného alkoholu,“ vysvětluje Aleksandra Jakubowiak, marketingová manažerka Martini.

Základem nové nealkoholické řady Martini jsou stejná bílá vína z Itálie, která se používají při výrobě klasických vermutů. V pozdější fázi výroby je alkohol odstraněn pomocí vakuové destilace a následně infuzován bylinnými extrakty. Martini Floreale je květinový aperitiv s nádechem pelyňku a římského heřmánku z Pancalieri. Martini Vibrante pracuje s italským bergamotem a pomerančem. Oba nové produkty neobsahují žádné umělé přísady, příchutě ani lepek.

Podle zprávy IWSR vzroste trh s nealkoholickými produkty do roku 2024 o 34 %. Růst této kategorie je spojen se zájmem spotřebitelů o snížení konzumace alkoholu, aniž by se nutně zcela vzdali jeho konzumace. Podle zprávy o trendech koktejlů za rok 2022 od Martini & Rossi, Bacardi Limited, 58 % spotřebitelů po celém světě pije více nealkoholických a nízkoalkoholických koktejlů ve srovnání s předchozím rokem. 

-stk-