Max banka se v říjnu spojí s Bankou Creditas

středa, 21. srpna 2024, 06:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ke spojení Max banky a Banky Creditas dojde 1. října letošního roku. Max banka zanikne.

Zdroj: Banka Creditas

Zdroj: Banka Creditas

Plánované spojení Max bankyBankou Creditas se odehraje 1. října 2024. Fúze, kterou schválila Česká národní banka, je završením dlouhodobé strategie sblížení obou bankovních domů, kterou Banka Creditas představila ihned po převzetí Expobank a představení Max banky v září 2022. Společnost Max banka k uvedenému dni právně zanikne a všechna práva i povinnosti plynoucí ze smluvních vztahů Max banky přejdou na Banku Creditas

„Klientů Banky Creditas se změna téměř nedotkne, klienty Max banky čeká od října v podstatě jen změna kódu banky v čísle účtu,“ říká Eva Collardová, generální ředitelka Banky Creditas.

Proces spojení bank začne technicky již 30. 9. 2024, kdy dojde k částečným odstávkám klientských systémů obou bank včetně dřívějšího uzavření poboček Banky Creditas. Nastavení služeb a produktů ani jejich obsluha se však pro klienty od října nezmění.

„Klienti Max banky mohou beze změny využívat všechny služby a produkty ve svém stávajícím mobilním a internetovém bankovnictví. V oblasti depozitní nabídky či účtů, podmínek a poplatků jsou si obě značky velmi blízké – například vedení účtu zdarma, výběr z bankomatů po celém světě zdarma či atraktivní úročení vkladů. Výhodou Banky Creditas je výrazně širší portfolio produktů, například řada investičních možností nebo dětské účty,“ popisuje Ivana Pícková, generální ředitelka Max banky a členka představenstva Banky Creditas. V platnosti budou nadále také platební karty vydané Max bankou včetně doplňkových služeb. 

Klientům Max banky zůstanou po 1. říjnu stejná čísla účtů, změní se pouze kód banky za lomítkem a IBAN. Po dobu šesti měsíců bude platit jak původní kód Max banky 4000, tak i kód Banky Creditas 2250, poté se sjednotí na 2250. 

-stk-