Media Master je v úpadku, má schválenou reorganizaci

středa, 7. srpna 2024, 07:00 TV, Tisk, Reklama MediaGuru

Po společnosti Barrandov Televizní Studio povolil soud reorganizaci také firmě Media Master.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Městský soud v Praze vyhlásil úpadek společnosti Media Master a schválil její reorganizační plán. Insolvenčním správcem jmenoval Davida Jánošíka. Po společnosti Barrandov Televizní Studio tak  soud souhlasil i s reorganizací společnosti zajišťující prodej reklamy pro skupinu TV Barrandov a tituly Empresa Media. Přezkumné jednání k přihlášeným pohledávkám nařídil na první polovinu prosince.

Celková výše pohledávek nezajištěných věřitelů činí 652 mil. Kč. Odhadovaná míra uspokojení věřitelů představuje 6 %. Největší nezajištěné závazky Media Master se vztahují k firmám: Gomanold (324 mil. Kč), Médea (155 mil. Kč), Knowlimits Group (85 mil. Kč - dlužník tento závazek rozporuje), Barrandov Televizní Studio (57 mil. Kč), Empresa Media (10 mil. Kč) a Media Club (3 mil. Kč). Media Master dluží i Jaromíru Soukupovi, a to 2,8 mil. Kč. Pro reorganizační plán celkově hlasovali věřitelé s pohledávkami představujícími 78 % všech pohledávek za dlužníkem.

Na schůzi věřitelů nařízené soudem na 11. prosince 2024 budou věřitelé hlasovat o znaleckém ocenění majetku společnosti, na dalším jednání, jehož termín bude teprve stanoven, budou věřitelé hlasovat o reorganizačním plánu. Pokud věřitelé plán schválí, měla by reorganizace Media Master proběhnout v horizontu 12 až 18 měsíců.

Investorem reorganizace bude společnost ISIF akvizice II, stejně jako v případě Barrandov Televizní Studio. Má se stát zároveň jediným vlastníkem společnosti Media Master. Tu dosud vlastní Jaromír Soukup, který je zároveň jednatelem. Od začátku srpna má ale Media Master jednatele dva – nově přibyl Jan Čermák, vlastník Empresa Media.

Media Master zastupuje média při prodeji reklamního času a prostoru, reklamních služeb a konzultační činnosti. Mezi zastupovaná média patří TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi nebo časopisy Týden, Instinkt, Sedmička a Interview.  

Čermák se stal druhým jednatelem firmy Media Master

pondělí 5. srpna 2024

Soukup má přijít i o podíl v Media Master, ukazuje plán

středa 31. července 2024

-mav-