Moderátorka Nora Fridrichová odchází z České televize

pátek, 30. srpna 2024, 23:15 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Moderátorka ČT Nora Fridrichová odchází z České televize. Odchod následuje po zrušení pořadu 168 hodin, který moderovala.

Nora Fridrichová, zdroj: Česká televize

Nora Fridrichová, zdroj: Česká televize

Moderátorka zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová ukončila ke konci srpna dohodou svůj pracovní poměr v České televizi. Na síti X dnes napsala, že televizi svůj odchod navrhla. Uvedla, že její přímí nadřízení s ní už spolupracovat nechtěli.

Mluvčí televize Vendula Krejčová serveru Mediář bez dalších detailů potvrdila, že pracovní poměr byl ukončen oboustrannou dohodou.

ČT v polovině srpna oznámila, že všichni reportéři zrušeného publicistického pořadu přejdou do jiných relací České televize, Fridrichová si vzala čas na rozmyšlenou. Před tím kritizovala vedení ČT za důvody zrušení pořadu. „Dosavadní vysvětlení působí ne zcela pevně a zdá se, že veřejnost má trochu problémy ho přijmout,“ řekla Fridrichová na mimořádné schůzi Rady České televize svolané kvůli rušení pořadu.

„Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, což jsem obratem učinila, a dnes jsme ho stvrdili dohodou a podáním ruky," napsala dnes Fridrichová. České televizi poděkovala za skvělých 24 let. "Teď už je pro mě ČT minulostí, nicméně ještě mě k ní vážou pracovní závazky, takže v nejbližší době budu jen dobrovolničit v našem Šatníku. Děkuju vám všem divákům za přízeň a za jistotu, že kritická žurnalistika, byť nepohodlná, tak je velice potřebná," dodala. Fridrichová je zakladatelkou nadačního fondu Šatník, který pomáhá rodinám samoživitelů.

-čtk-, -mav-