Mumdoo sbírá pohlednice z rodičovské, startuje výstavu

sobota, 17. srpna 2024, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Mumdoo ve spolupráci s Českou poštou umožňuje ženám na rodičovské posílat pohledy. Zároveň odhaluje putovní výstavu. 

Výstava pohlednic z mateřské a rodičovské dovolené čeká na návštěvníky OC Letňany až do 15. září, zdroj: Mumdoo.

Výstava pohlednic z mateřské a rodičovské dovolené čeká na návštěvníky OC Letňany až do 15. září, zdroj: Mumdoo.

Platforma Mumdoo, jež se zaměřuje na spojování žen na rodičovské s firmami, které shání odborné posily do pracovních týmů, spouští novou iniciativu. Matkám umožňuje ve spolupráci s Českou poštou poslat o prázdninách zdarma pohlednice z mateřské či rodičovské dovolené

Touto formou mohou ženy nasdílet zážitky, radosti i výzvy, které během péče o své malé děti zažívají. Tyto osobní příběhy pak dohromady tvoří ucelenou výstavu, která je až do 15. září k vidění v obchodním centru Letňany, naproti jednomu z hlavních vchodů. 

„V Mumdoo věříme, že sdílení radostí i strastí spojených s mateřstvím napomůže k rozvinutí debaty ve veřejném prostoru o tom, jak moc je důležité umožnit každé mámě volbu, zda při péči pracovat na částečný úvazek, či nikoliv,“ popisuje spoluzakladatelka platformy Kristýna Cejnarová.

Pomoci s flexibilitou částečných úvazků se platforma Mumdoo zabývá už třetím rokem. „Byly jsme velice zvědavé, co se v pohlednicích dočteme, a jakou zprávu budeme moci veřejnosti i firmám-zaměstnavatelům předat. Výsledkem je široká škála různorodých, a často i velice osobních zpovědí,“ dodává Lucie Bášová, druhá ze zakladatelek Mumdoo. 

Pro návštěvníky obchodního centra je v provozu jako součást výstavy také speciální fotokoutek se selfie stojanem a speciálním Mumdoo rámečkem, kde se mohou maminky vyfotit se svými dětmi a sdílet fotky na sociálních sítích. Do budoucna je v plánu výstavu nechat putovat i do dalších měst, například do nedalekých Pardubic.

Aktivace k zasílání pohlednic probíhá čistě v online prostoru – zejména na sociálních sítích Mumdoo, jejich příznivců a influencerů. Šíření povědomí o tomto projektu navazuje na nedávno uvedenou kampaň „Mámy to chtěj taky. Nechme je si vybrat“, která upozorňuje na předsudky a překážky, s nimiž se potýkají pracující rodiče, a které jsou často součástí návratu do práce během nebo po rodičovské dovolené.

Mumdoo spouští kampaň „Mámy to chtěj taky!”

pátek 21. června 2024

-stk-