Nova startuje na TN Live debaty ke krajským volbám

středa, 21. srpna 2024, 10:30 Aktuality, TV MediaGuru

TN Live zahajuje sérii 13 debat k letošním krajským volbám. V rámci Televizních novin přinese denně reportáže z jednotlivých krajů.

Studio TN Live pro debaty ke krajským volbám, zdroj: TV Nova

Studio TN Live pro debaty ke krajským volbám, zdroj: TV Nova

Od 21. srpna startuje na TN Live série třinácti debat s názvem V 24: váš kraj, váš hejtman. Pozvání obdrželi lídři obhajujících subjektů aktuálně zastoupených v krajském zastupitelstvu a kandidáti těch stran, hnutí a koalic, které dosáhly v průběžných předvolebních průzkumech v průměru alespoň 3 % hlasů. V případě koalic je přihlíženo k průměru výsledků nejsilnější strany v koalici zastoupené.

„Každému kraji se budeme věnovat v separátní debatě. Každý kraj má totiž svá specifika a řeší jiné otázky,“ vysvětluje Bára Divišová, jedna z moderátorek a také autorka konceptu předvolebního vysílání. Kromě Divišové se budou v moderování střídat ještě Michaela Indráková, Martin Čermák a Rey Koranteng. Debata začne vždy v 15:00 a potrvá devadesát minut. Vysílat se bude vždy ve formátu pondělí – středa – pátek, přesný rozpis je na TN.cz.

Ve stejný den, tedy 21. srpna začne v rámci Televizních novin seriál reportáží, který na ploše cca 3 minut postupně představí všech 13 krajů, jejich specifika, problémy, stěžejní povolební priority a výzvy i hodnocení a očekávání spádových voličů. Jednotlivé reportáže budou od výše uvedeného data do vysílání TN zařazovány každý den v tomto pořadí - od kraje s nejmenším počtem obyvatel (Karlovarský) po nejlidnatější (Středočeský).

Krajským volbám se budou věnovat i Střepiny, které se po letní pauze vracejí na obrazovky 1. září. Téma pokryje i zpravodajský web TN.cz či dedikované rozhovory v pořadu Napřímo na TN Live.

„Krajské volby jsou pro každou televizi oříškem, jak je pojmout. Chceme dát prostor třinácti krajům s rozdílným socio-ekonomickým zázemím a odlišnými potřebami. Někde se řeší zdravotní péče nebo životní prostředí, jinde zase nezaměstnanost či výstavba logistického centra. Proto jsme se rozhodli, že uspořádáme debatu pro každý kraj a využijeme k tomu naši webovou platformu TN Live, která se těší stále větší popularitě,“ říká Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

-mav-