Nováková a Pokorná přišly z ČT do čela Investičního webu

pátek, 2. srpna 2024, 07:55 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Ekonomické redaktorky Michaela Nováková a Vendula Pokorná z České televize nově řídí Investiční web.

Vendula Pokorná a Michaela Nováková, zdroj: Investiční web

Vendula Pokorná a Michaela Nováková, zdroj: Investiční web

Michaela Nováková a Vendula Pokorná odešly z České televize do vedení portálu Investiční web. Jejich cílem je rozšířit obsahový záběr Investičního webu a také získat nové publikum.

„Už delší dobu cítíme, že ekonomická témata si zaslouží v českém mediálním prostoru jak hlubší a analytičtější vhled, tak zpravodajskou formu, která zpřístupní ekonomiku a svět financí širšímu publiku. Jsme rády, že se právě Investiční web rozhodl vydat touto cestou, plně využít současné progresivní způsoby zpravodajství a vytyčil si cíl stát se jedním z nejrelevantnějších médií v oblasti byznysu, české ekonomiky, investičních fondů a startupů,“ uvedla nová šéfredaktorka webu Michaela Nováková.

Vedle nových témat plánuje nové vedení rozšířit portál o nové obsahové formáty. „Video vládne světu a je také budoucností online žurnalistiky. Chceme vsadit na naše dlouholeté zkušenosti z audiovizuální tvorby a posílit na Investičním webu videoobsah nebo se naplno pustit do podcastů. Chceme také vsadit na dnes již silné sociální sítě Investičního webu a dále je posilovat, oživit je a vybudovat z nich stěžejní informační kanál pro lidi zajímající se o peníze a investice,“ doplňuje zastupující šéfredaktorka Vendula Pokorná.

Michaela Nováková před ČT působila šest let v TV Prima. Profesní kariéra Venduly Pokorné je spojená s ČT od roku 2010.

Investiční web funguje na trhu od července 2009, vlastní ho investiční společnost Wood & Company

-mav-