Olympiáda zasáhla v Česku na Maxu a Eurosportu 1,2 mil. lidí

čtvrtek, 15. srpna 2024, 11:00 Aktuality, TV MediaGuru

Sledovanost olympiády v Paříži byla na platformách společnosti Warner Bros. Discovery vyšší než sledovanost olympiády v Tokiu.

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Do sledování přenosů z Letních olympijských her v Paříži 2024 se na placených platformách hlavního vysílatele, společnosti Warner Bros. Discovery (WBD), zapojilo v Česku více než 1,2 milionu lidí. Údaj zahrnuje streamovací platformu Max i lineární vysílání (kanály Eurosport). Společnost WBD to uvedla v oficiálním oznámení. 

Na Maxu bylo podle sdělení Warner Bros. Discovery celkem zhlédnuto přes 1,4 milionu hodin, přičemž průměrný čas strávený jedním divákem činil 4,6 hodiny. Nejsledovanějšími sporty na Maxu byly tenis, atletika a basketbal.

Eurosport 1 přinesl zásah 900 tisíc diváků, což je o 20 % více než v případě Olympijských her Tokio 2020, a průměrná doba sledování na jednoho diváka činila 4,3 hodiny. Nejsledovanějšími sporty (podle počtu zhlédnutých hodin) na Eurosportu 1 byly atletika, cyklistika a plavání

Česká televize na začátku týdne informovala, že dosah jejího bezplatného vysílání (ovšem s omezeným počtem vysílacích hodin) představoval 4,68 mil. diváků.

Celkově se napříč Evropou na olympijské vysílání na platformách Warner Bros. Discovery dívalo 215 mil. lidí – o 23 % více než během Letních olympijských her v Tokiu 2020 (+ 40 milionů). Zahrnuty jsou výsledky streamovací platformy Max a Discovery+, lineárních stanic Eurosportu i volně dostupných televizních stanic v Norsku (TVNorge), Švédsku (Kanal 5) a Finsku (Kutonen, TV5). 

Na streamovacích platformách bylo odsledováno více než 7 miliard streamovaných minut – šestkrát více než během Letních olympijských her v Tokiu 2020.

WBD během her zaznamenala zájem nových předplatitelů o své streamovací služby – oproti Tokiu 2020 šlo o 77% nárůst. Nejvíce nových předplatitelů za jeden den bylo evidováno v sobotu 27. července, což byl vůbec největší přírůstek od spuštění streamovací platformy Max, discovery+ a HBO Max v Evropě. Počty nových předplatitelů výrazně narostly na všech hlavních evropských trzích, zejména ve Francii, Itálii, Polsku, Švédsku a Spojeném království.

-mav-

ČT sport byl po dobu olympiády v Paříži nejsledovanější stanicí

pondělí 12. srpna 2024