Pojišťovna Maxima propojuje ve spotech hrané scény s AI

úterý, 20. srpna 2024, 12:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Maxima pojišťovna zapojila do nové kampaně AI, záběry vytvořené s její pomocí kombinuje s hranými scénami.

Zdroj: Maxima

Zdroj: Maxima

Digitální agentura Taste připravila pro Maxima pojišťovnu novou reklamní kampaň s podtitulem „Noční můry cizinců“. Propojuje ve dvou spotech hrané akce a záběry vygenerované pomocí umělé inteligence (AI).

Za necelé 2 měsíce dosáhly oba reklamní spoty ve třech jazykových mutací dohromady přes 1,7 milionu zhlédnutí na YouTube a zároveň celá kampaň zvýšila objem uzavřených smluv o téměř 40 %.

Nová kampaň se zaměřila na komplexní zdravotní pojištění pro cizince. „V naší reklamní kampani pro Maximu pojišťovnu jsme ovšem nechtěli jít cestou klasické produkce. Klient touto cestou šel už několikrát a hledal novou neotřelou formu, “ popsal Ondráš Petržilka, Creative Director digitální agentury Taste.

„Když se lidé ocitnou daleko od svého domova, často se potýkají s neznámým prostředím, jazykovou bariérou a neznalostí místních pravidel. Při rozhodování o dlouhodobém pobytu v cizí zemi je pro ně klíčové mít jistotu, že v případě zdravotních problémů se mohou spolehnout na komplexní zdravotní pojištění jako pevnou oporu,” říká Veronika Šturcová, vedoucí marketingu Maxima pojišťovny.
Z dané potřeby vychází také leitmotiv obou spotů i celé reklamní kampaně. „Deformované obličeje, osmiprsté ruce, podivné postavy – to jsou věci, které se nám občas vynoří ve špatných snech. Naší kampaní chceme ukázat, jak mohou být noční můry spojené s nejistotou a obavami nahrazeny klidným a bezpečným životem díky spolehlivému pojištění od Maximy,“ dodal Petržilka.

Zdroj: Maxima

Zdroj: Maxima

V současnosti reklamní kampaň „Noční můry cizinců“ běží na YouTube, v displejových a vyhledávacích kampaních a na Social Ads, přičemž primárním marketingovým cílem je zvýšení počtu konverzí s následným zvýšením počtu sjednaných pojištění.

V porovnání s historicky realizovanými kampaněmi, které obsahovaly přeskočitelný formát videoreklamy (in-stream), došlo během dvou měsíců ke snížení ceny za zhlédnutí videa (CPV) o 20 %, ke snížení ceny za 1000 zobrazení (CPM) o 36 %, ale také ke zvýšení zobrazení reklamy ve vyhledávání Google spojené s brandovým vyhledávacím dotazem o celých 45 %. V porovnání s předchozím obdobím navíc narostl také počet uzavřených smluv o téměř 40 %.

-mav-