Šafaříková nahradí v podcastu 5:59 Kabrhelovou

pondělí, 26. srpna 2024, 14:00 Aktuality, Lidé, Rádio MediaGuru

Lenka Kabrhelová odchází na mateřskou dovolenou, její místo v podcastu 5:59 zaujme Kateřina Šafaříková.

Lenka Kabrhelová, zdroj: Seznam.cz

Lenka Kabrhelová, zdroj: Seznam.cz

Zpravodajský podcast Seznam Zpráv 5:59 bude mít od září novou tvář, která se dočasně stane i jeho hlasem. Lenka Kabrhelová ohlásila pauzu a odchod na mateřskou dovolenou, posluchači tak denně uslyší bývalou zpravodajku z Bruselu Kateřinu Šafaříkovou společně se stálou členkou týmu 5:59, editorkou a moderátorkou Barborou Sochorovou.

Podcast 5:59 vychází dva a půl roku, každý všední den přináší jedno velké téma. V uplynulém roce rozšířil podcast 5:59 svůj záběr o speciální, narativní série. Mezi nejzásadnější z nich patří Slopné, kdo je vrah?, která si odnesla dvojnásobné ocenění z Novinářských cen. Následovala série Sekty CZ, v níž reportérka Kristina Ciroková pátrá po lidech, kteří stojí v čele manipulativních náboženských uskupení. Posledním počinem je nově spuštěný formát MDŽ, pravidelná talk show zaměřená na ženy. V její poslední epizodě ostatně i Lenka Kabrhelová oznámila svou pauzu.

Kateřina Šafaříková, nositelka ceny Karla Havlíčka Borovského, rozšiřuje redakční sestavu autorů Seznam Zpráv. Za svou publicistickou práci získala několik Novinářských cen Nadace OSF. Jakožto expertka na evropská témata a souvislosti donedávna působila jako zpravodajka v Bruselu.

Lenka Kabrhelová před příchodem do Seznamu před dvěma a půl lety pracovala v Českém rozhlasu na podcastu Vinohradská 12. Ještě před tím působila jako stála zpravodajka veřejnoprávního rozhlasu ve Washingtonu i v Moskvě.

-mav-