Skylink mění parametry programů, včetně STVR

pátek, 23. srpna 2024, 12:20 Aktuality, TV MediaGuru

Satelitní diváci, kteří přijímají programy z družice Astra 3B (operátor Skylink), musí do pondělí 26. srpna naladit stanice Slovenské televize a rozhlasu (STVR) na nový kmitočet.

Satelitní paraboly. Zdroj: SES

Satelitní paraboly. Zdroj: SES

Přeladění programů se týká těch diváků, kteří vidí u názvu programu Jednotka, Dvojka, RTVS 24 nebo RTVS Sport dodatek Retune (přelaďte). Zároveň je nutné, aby dané stanice přijímali ze satelitu Astra 3B, kde působí operátor Skylink, jež je součástí francouzské mediální skupiny Canal+. Diváci měli na přeladění programů STVR dostatek času, programový průvodce už není k dispozici na původních pozicích několik týdnů. Ve čtvrtek 22. srpna už operátor změnil parametry dvojice stanic Penthouse.

Skylink na svém webu avizoval právě na toto datum přeladění celé řady programů, mezi kterými dominovaly zejména maďarské stanice. Mimo ně se ale měly k uvedenému datu přeladit i AXN Black, AXN White, Nova Action HD, Nova Cinema HD, Nova HD, Nova Sport 1, Prima Cool HD, Prima HD a Šláger Muzika. Pokud má zákazník Skylinku přijímač s podporou funkce FastScan, nemusí se o změnu parametrů starat, proběhne automaticky. Upozornění na změnu parametrů je zaměřeno zejména na diváky bez této technologie.

-lukpol-