Slovenská Dvojka zmizí z Vodafone TV, nahradí ji jiná stanice

čtvrtek, 15. srpna 2024, 17:00 Aktuality, TV MediaGuru

Překvapivý krok směrem k zákazníkům chystá společnost Vodafone. Ke konci září plánuje vyřadit ze své nabídky jeden z programů Slovenské televize a rozhlasu (STVR).

Logo slovenského dříve veřejnoprávního okruhu Dvojka. Zdroj: STVR (ex RTVS)

Logo slovenského dříve veřejnoprávního okruhu Dvojka. Zdroj: STVR (ex RTVS)

Plánované vyřazení kdysi veřejnoprávní, nyní státní Slovenské televize a rozhlasu (STVR), je překvapivé z toho důvodu, že Dvojka je vedle Jednotky stabilní součástí nabídek prakticky všech operátorů na trhu placené televize. Důvod vedoucí k tomuto rozhodnutí operátor ve vyjádření pro MediaGuru.cz neposkytl. „Televizní nabídku průběžně upravujeme na základě sledovanosti, abychom divákům nabízeli co nejatraktivnější obsah,“ uvedla pouze Anna Houdková z tiskového oddělení společnosti Vodafone.

V nabídce Vodafonu se má místo Dvojky objevit podle Houdkové jiná slovenská stanice, nespecifikovala však která. Tamních televizí, které zároveň operují i na našem trhu, je několik, například dětský kanál Rik či náboženská TV Lux. Vodafone nemá v nabídce ani zpravodajský program STVR 24 (ex RTVS 24). Vodafone by měl vyřadit také hudební stanice Stingray Cmusic a Stingray iConcerts. Programová náhrada za oba tematické kanály zatím není v tuto chvíli jasná.

-lukpol-