Spektrum Home a TV Paprika v HD rozšířily dostupnost

pátek, 9. srpna 2024, 10:40 Aktuality, TV MediaGuru

Operátor Vodafone nabízí nově kanály Spektrum Home a TV Paprika ve vysokém rozlišení i pro zákazníky své internetové televize. Doposud byly k dispozici pouze v jeho kabelové síti.

Z vysílání kulinářské stanice TV Paprika. Foto: AMC Networks

Z vysílání kulinářské stanice TV Paprika. Foto: AMC Networks

V průběhu letních prázdnin došlo k dlouho očekávanému překlopení tematických stanic Spektrum Home a TV Paprika v nabídce internetové televize Vodafone ze standardního na vysoké rozlišení obrazu. Vyšší kvalita obrazu byla doposud k dispozici u tohoto operátora z kapacitních důvodů pouze pro klienty kabelové nabídky, respektive pevné sítě. Zákazníci Vodafonu si tak v případě těchto programů užijí Full HD rozlišení na obou televizních platformách.

V nabídce Vodafone zároveň došlo k další kuriózní situaci. Slovenská ezoterická stanice TV Osem je nově k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu. Program sice byl v nabídce operátora k dispozici ve Full HD formátu, na satelitu Astra 3B však ovšem od srpna došlo ke snížení obrazové kvality. Vzhledem k tomu, že právě tento signál slouží pro Vodafone jako distribuční, snížila se automaticky kvalita i zde, poměr však zůstal 1920x1080. Stejná situace nastala již v minulosti v případě TV Noe.

-lukpol-