Talk TV se mění na Talk, chce konkurovat platformám typu Patreon

pondělí, 2. září 2024, 11:20 Aktuality, TV MediaGuru

Od začátku září se platforma Talk rozšiřuje o nový obsah. Zájemci si můžou během září obsah platformy vyzkoušet na týden zdarma.

Stanislav Hruška, zdroj: Talk

Stanislav Hruška, zdroj: Talk

Internetová platforma Talk TV se od 1. září přejmenuje na Talk. Úprava názvu má naznačovat i celkovou změnu jejího směřování, uvedl zakladatel Stanislav Hruška

„Máme otevřené dveře novým tvůrcům. Jsme platforma podobně jako Patreon. Video u nás může mít skoro každý. Říkám skoro, protože vyžadujeme několik podmínek, abychom zachovali standard, na který jsou diváci Talku zvyklí. Nepovolujeme například sponzorované spolupráce,” sdělil Hruška.

Talk podle jeho slov nadále zůstává na principu platby jednoho předplatného umožňující přístup ke všemu. „Divák je dnes nucen platit si desítky tvůrců na různých platformách. Myslíme si, že tento trend je dlouhodobě neudržitelný. Proto jdeme cestou spojování všech našich tvůrců do jednoho předplatného,” dodal.

Standa show, nejsledovanější podcast na Talku, se rozšíří o nové osobnosti v novém formátu. Kromě klasických podcastů přinese i pravidelné komentáře aktuálního dění. V nich se budou objevovat například youtubeři Sibiřan a Debatní deník, politik Matěj Stropnický, pirátská europoslankyně Markéta Gregorová, novinář Viktor Daněk nebo investor Tomáš Roud. Každou neděli budou komentovat aktuální politické, mediální a společenské dění. „Chceme tento formát rozšířit o komentáře různorodých hostů. Vznikne tak zajímavý názorový koktejl a divák si může udělat svůj vlastní názor na aktuální dění,” vysvětlil Hruška.

Obsahovými novinkami je pořad Lukáše Veverky s názvem Design Talk, který zpovídá hosty z oblasti filmu, designu a umění.
Přibydou nové epizody pořadu Jadrná věda a rozšíří se i okruh moderátorů. Novináře Leoše Kyšu doplní Jelena Lenka Příplatová, předsedkyně popularizační sekce Sisyfa a členka výboru spolku Ateisté ČR, a novinářka a publicistka Zuzana Válková.

V přípravě jsou i nové speciály o cestování Za hranicí, ve kterých bude Vladimír Váchal zpovídat české cestovatele a cestovatelské osobnosti.

„Jde o největší nárůst obsahu od té doby, co Talk vznikl,“ říká Hruška. Při příležitosti obsahového rozšíření a zároveň třetích narozenin platformy Talk si zájemci budou moci vyzkoušet v průběhu září (do 30. září) Talk na týden zdarma

Talk je internetová platforma, kterou v roce 2021 založil Stanislav Hruška, youtuber a autor podcastu Standa show. Pod heslem „Nejlepší české podcasty“ nabízí Talk za měsíční předplatné 249 Kč přístup ke svému kompletnímu obsahu, a to bez reklam a komerčních spoluprací.

-mav-