Videotéka DAFilms se dočkala vlastní televizní aplikace

pondělí, 5. srpna 2024, 10:15 Aktuality, TV MediaGuru

Online platforma DAFilms umožní sledovat dostupný video obsah také prostřednictvím aplikace přímo v televizoru. Doposud odkazovala uživatele na podporu Google Chromecast nebo AirPlay.

Videotéka je zaměřena zejména na nemainstreamového diváka. Zdroj: DAFilms

Videotéka je zaměřena zejména na nemainstreamového diváka. Zdroj: DAFilms

Společnost LG Electronics uvolnila do svého Smart TV obchodu aplikaci pro online videotéku DAFilms. Provozovatel služby tak rozšiřuje možnosti dostupnosti tohoto obsahu. Lze předpokládat stejný krok i pro konkurenční Samsung, který je dlouhodobě jedničkou na českém trhu v oblasti smart TV.

Uživatelé, kteří chtěli sledovat obsah z DAFilms na velké obrazovce, měli doposud tuto možnost pouze prostřednictvím Google Chromecast nebo protokolu AirPlay. Jak DAFilms uvádí na svém webu, tato možnost měla velký nedostatek – nepodporovala filmy s titulky.

DAFilms se zaměřuje na dokumentární filmy, které jsou často přehlížené v běžných kinech a komerčních streamovacích službách. Platforma nabízí škálu témat od sociálních a politických problémů po umělecké a osobní příběhy. Projekt vznikl v roce 2006 jako součást aktivit sdružení Doc Alliance, které sdružuje několik významných evropských dokumentárních festivalů. Cílem bylo vytvořit online prostor, kde by diváci měli snadný přístup k dokumentárním filmům z celého světa. Měsíční předplatné stojí 145 Kč, roční 1450 Kč (aktuálně v akci za 799 korun).

-lukpol-