Web EDUzín přechází pod Heroine.cz, mění vydavatele

středa, 14. srpna 2024, 07:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Web o vzdělávání EDUzín se přesouvá k novému provozovateli, společnosti NextPage Media. Zařazuje se pod její značku Heroine.cz.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Od srpna 2024 zařazuje vydavatelství NextPage Media do svého portfolia webový magazín o vzdělávání EDUzín. Projekt se začleňuje pod web Heroine.cz, který se věnuje vztahům, rodině, sexu, zdraví a vyvážení kariéry a nepracovního života. EDUzín získá na webu Heroine.cz vlastní záložku a obsah. 

„Dobře informovaná veřejnost je důležitá pro celkovou proměnu vzdělávacího systému. Věřím, že pod křídly NextPage Media a Heroine.cz bude mít EDUzín příležitost k většímu rozletu a dostane se mu péče, kterou mu EDUin z kapacitních důvodů nebyl schopný zajistit,” uvedla Martina Chvátalová, ředitelka EDUinu, dosavadního provozovatele webu EDUzín.

EDUzín, ještě pod názvem Rodiče vítáni, vznikl v roce 2017. Magazín se zaměřením na vzdělávání a výchovu vydával ročně kolem 300 článků. Redakci v poslední době vedla editorka Lucie Kocurová, která zůstává zapojena jako garantka projektu i pod novým vydavatelem.

„Výchova dětí a jejich vzdělávání patří mezi zásadní témata, kterým se Heroine věnuje dlouhodobě. EDUzín a jeho autorský tým nás zaujal svou schopností dlouhodobě produkovat vysoce kvalitní a v českém prostředí unikátní obsah. Tisíce článků, jež nově čtenáři najdou na našem webu Heroine.cz, nám pomohou oslovit nové publikum a posílí naši pozici ve vyhledávačích. Tématu vzdělávání se chceme věnovat nejen v článcích na webu, rádi bychom na ně navázali servisními projekty, eventy a věnovat se jim budeme samozřejmě také v printu,” zdůvodňuje ředitel vydavatelství NextPage Media Martin Vlnas rozhodnutí rozšířit portfolio právě o EDUzín.

„Heroine se snaží měnit svět kolem sebe k lepšímu. Vybíráme si témata, nad kterými má většinová společnost tendenci zavírat oči, ale zajímají nás i všeobecně palčivé otázky týkající se vzdělávání – budoucnosti českého školství, kompetencí, které by si děti měly osvojit pro život, víceletých gymnázií a jejich smyslu, rozvoje privátního školství, testů Cermatu, duševního zdraví dětí… Svému čtenářstvu, které tvoří inteligentní lidé s vysokým očekáváním, chceme nabízet servis a relevantní informace, na něž se mohou spolehnout. Pokud bude Heroine prvním místem, kam půjdou hledat také informace o vzdělávání, budeme spokojeni,” přiblížila šéfredaktorka Heroine.cz Michaela Kramárová.

Pod křídla společnosti NextPage Media patří weby Peníze.cz, Finmag.cz, Heroine.cz, FootballClub.cz nebo Peniaze.sk a tištěné časopisy Finmag a Heroine. Weby navštíví každý měsíc víc než tři miliony reálných uživatelů, průměrný náklad časopisů je 10 tisíc na jedno vydání. Kromě médií provozuje také leadový generátor na usetri.penize.cz, finmarket.cz, finexpert.sk a na webech českých mediálních domů. Společnost NextPage Media vznikla v prosinci 2010 a je dceřinou společností finanční skupiny Partners.

-mav-