Avon poprvé vstupuje v Česku do kamenných prodejen

úterý, 10. září 2024, 12:05 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Avon bude nově nabízet své produkty v kamenných prodejnách, a to v drogistickém řetězci Rossmann. 

Zdroj: Rossmann

Zdroj: Rossmann

Kosmetická společnost Avon navazuje strategické partnerství s drogistickou sítí Rossmann, v jehož prodejnách začne v průběhu září nabízet vybrané portfolio více než 90 bestsellerů z kategorií dámských i pánských vůní, péče o pleť, dekorativní kosmetiky a vlasové péče. 

Vybrané výrobky Avon budou v různém rozsahu dostupné ve všech 185 prodejnách Rossmann po celé České republice a všechny výrobky vybrané do maloobchodního prodeje budou také k dispozici na e-shopu v mobilní aplikaci Rossmann Club

Pro Avon je tento posun dalším krokem ve strategii značky otevřít se novým zákazníkům a příležitostem a stát se tak omnichannel brandem, jehož výrobky jsou nabízeny ve všech klíčových prodejních kanálech. Doposud využívala značka svůj tradiční obchodní model založený na přímém prodeji, k němuž v minulých letech přibyl e-shop a online tržiště. 

„Toto partnerství je důležitým milníkem naší omnichannel strategie, jejímž cílem je nabídnout naše výrobky všude tam, kde zákazníci rádi nakupují – ať už jde o osobní přístup a na míru šité poradenství od našich Avon Ladies a Avon Gentlemanů, prostřednictvím různých forem online nakupování, nebo nyní v prodejných sítě Rossmann,“ říká Karina Takovenko, generální ředitelka Avon pro Centrální Evropu.

Rossmann v ČR se tímto partnerstvím stává prvním v regionu, kdo nabízí výrobky značky Avon v maloobchodní síti. „Našim zákazníkům chceme nabízet co nejširší sortiment zboží napříč všemi kategoriemi. Z toho důvodu jsme velice rádi, že se zařadíme k exkluzivním prodejcům Avon produktů v České republice a také k prvním prodejcům těchto produktů v kamenných prodejnách v rámci EU vůbec,” říká Michal Široký, ředitel nákupu Rossmann. 

-stk-