Bez frází zakládá svůj Klub, přinese nové formáty

pondělí, 9. září 2024, 10:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Bez frází, jenž přináší příběhy sportovců, otevírá svůj Klub. Příběhy představí nejen v psané, ale i mluvené formě. Přinese i nové formáty. 

Zdroj: Bez frází

Zdroj: Bez frází

Server Bez frází, jenž vznikl před osmi lety s cílem dát sportovcům prostor promluvit bez nutnosti odpovídat na otázky, nabídne od poloviny září nový druh obsahu a zapojí nové tvůrce

„Jsme přesvědčeni, že jsme zásadně pomohli proměnit to, jak česká veřejnost vnímá sportovce a jejich životy,“ říká Radim Vrbata, hokejový mistr světa, který odehrál přes 1000 zápasů v NHL a který na podzim 2016 stál na počátku projektu. Nyní je na serveru přes 370 příběhů, k tomu vzniklo ještě pět filmových dokumentů a 12 knih, z toho jednu pro děti a jednu s příběhy českých vědců. Důležitá a často tabuizovaná témata otevíral bývalý házenkář Karel Nocar ve svém podcastu Bez frází + i pořad Forum Bez frází Barbory Černoškové na obrazovkách České televize.

Od 16. září Bez frází otevře svůj Klub. Zůstávají příběhy, které budou vycházet nejen v psané formě, ale rovnou i v audio verzi interpretované některým z českých herců, například Václavem Neužilem, Davidem Novotným, Veronikou Khek Kubařovou, Martinem Hofmannem a dalšími.

Skupina autorů Luboš Brabec, Karel Knap, Filip Saiver, Jiří Vítek a Jakub Hlaváč bude každý týden přinášet formát nazvaný Kontext, v němž se budou věnovat sportovním tématům z nadhledu a zároveň do hloubky a v souvislostech.

Hokejový podcast Bago s reportérkou Terezou Kubíčkovou, dvojnásobným juniorským mistrem světa Václavem Nedorostem a spoluzakladatelem Bez frází Františkem Suchanem rozebere každý týden aktuální hokejová témata a jednou měsíčně se podívá do NHL v doprovodu Václava Neužila a někým ze současných či minulých hráčů NHL.

„Bez frází od počátku stojí a dál bude stát na osobním přístupu, respektu a důvěryhodnosti. To jsou základní pilíře naší práce, které svým ochotným zapojením do naší aktuální digitální kampaně potvrzují i velké sportovní a herecké osobnosti, čehož si ohromně vážíme,“ přibližuje František Suchan, bývalý sportovní novinář a spoluzakladatel Bez frází. „Budeme se nadále snažit dobrými příklady české sportovní prostředí kultivovat, přiblížit fanouškům jeho zákulisí a dát hlas jeho aktérům. Abychom si k tomu dokázali udržet tvůrčí svobodu a náš styl práce, bude tento obsah placený, v kompletním znění dostupný pouze pro členy Klubu Bez frází.“

Předplatné lze pořídit za 199 korun měsíčně, případně ve zvýhodněné roční variantě, a zaručuje přístup k veškerému novému obsahu i archivu a možnost pravidelných setkání s členy týmu Bez frází i sportovními osobnostmi. Do Klubu Bez frází lze vstoupit na webových stránkách www.bezfrazi.cz.

-stk-