Bobiňski a Šizling dokončují výstavbu nového filmového studia

pondělí, 16. září 2024, 10:30 Aktuality, TV MediaGuru

Filmové ateliéry Dramedy Studios se rozšíří o další budovu, její výstavba bude dokončena v letošním říjnu.

Filip Bobiňski a Petr Šizling, zakladatelé a majitelé nezávislé audiovizuální produkční společnosti Dramedy Productions, zahájili koncem minulého roku výstavbu nového studia v rámci filmových ateliérů Dramedy Studios. Tento podzim budou stavbu kolaudovat a předávat prvním nájemcům.

Nová stavba navazuje na stojící budovu ateliéru v pražských Kbelích, kde Dramedy Productions kompletně postavili interiéry a část exteriérů k seriálu Zlatá labuť, který pro TV Nova natáčeli.

Původní studio s plochou 920 m² prošlo renovací, odhlučněním a byla přidána klimatizace. Nově vznikající zvukové studio disponuje plochou 1250 m² a světlou výškou 15,5 m, je určené mj. pro velké zábavné formáty a show. Ve třetí návazné budově Dramedy zprovoznila ještě další menší studiovou plochu pro prostorově méně náročné, zejména hrané, televizní projekty. Studia mají k dispozici zázemí, kancelářské prostory a plochu pro parkování, případně pro venkovní natáčení. Celkem tak areál tvoří tři budovy, které vznikly pro potřeby současné televizní a filmové výroby.

„Celá stavba bude dokončena v říjnu tohoto roku, zatím vše běží podle plánu. Požadavky na naše studia jsme bedlivě promýšleli a snažili se do nich zakoncipovat vše, co jsme při natáčení v jiných ateliérech postrádali a přinášelo to zbytečné komplikace či prodražování,“ říká COO a spoluzakladatel Dramedy Productions Petr Šizling, který má ve své gesci dohled nad celou stavbou.

Nová studia budou plně klimatizována a odhlučněná, vnitřní nebo-li světlá výška největšího studia je podle tvůrců výjimečná, a filmařům může ulehčit výstavbu některých typů dekorací.

„Prostory v našich nových studiích budeme využívat pro vlastní tvorbu a také pronajímat. Vzhledem k možnosti dalšího rozšíření již plánujeme stavbu dalšího studia.“ dodává Petr Šizling.

-mav-