Ceny zvyšuje v Česku i YouTube Premium, výrazně zdraží rodinný tarif

sobota, 21. září 2024, 08:55 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Nový ceník zavádí na českém trhu také služba YouTube Premium.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Také služba YouTube Premium se rozhodla na českém trhu navýšit ceny předplatného svým uživatelům, a to novým i stávajícím. Nejvýrazněji naroste cena u rodinného tarifu, která se oproti současnosti zvýší až o 45 %. Ostatní tarify zvyšují ceny o 17 až 18 %.

Základní osobní tarif má nově měsíční cenu 209 Kč místo 179 Kč. Vedle toho nabízí YouTube Premium i rodinný tarif, který může využívat až šest členů domácnosti, a jehož nová cena je 389 Kč měsíčně místo stávajících 269 Kč. Studentský tarif, dosud dostupný za 109 Kč měsíčně, bude nově možné pořídit za 129 Kč.

„Abychom vám mohli i do budoucna poskytovat skvělé služby a funkce, jsme nuceni navýšit cenu. Podobná rozhodnutí se nám nepřijímají lehce, ale tato změna nám umožní dále vylepšovat službu YouTube Premium a podporovat autory a interprety, které na YouTube sledujete," zdůvodňuje v dopise předplatitelům krok provozovatel služby YouTube Premium.

Zvýšení ceny se projeví od nejbližšího období, kdy předplatitelé začali službu využívat.

YouTube Premium umožňuje sledovat videa bez reklam, stahovat videa i přehrávat je na pozadí. Předplatitelé mají také přístup k víc než 100 milionům skladeb bez přerušování s aplikací YouTube Music.

YouTube Premium se tak řadí k dalším globálním službám, které zvyšují ceny předplatného. K tomuto kroku se rozhodly například Netflix, Max, Disney+ nebo Skyshowtime.

Netflix od října zdraží předplatné i pro stávající zákazníky

pondělí 9. září 2024

Disney+ zdraží v Česku o 60 Kč na 299 Kč měsíčně

sobota 31. srpna 2024

-mav-