Česká televize představila nový HbbTV portál

pondělí, 30. září 2024, 16:50 Aktuality, TV MediaGuru

Větší možnosti dává ČT nově spuštěná podoba vstupního HbbTV portálu, který je divákovi dostupný na všech programech v lineárním vysílání po stisknutí červeného tlačítka.

Nová podoba domovské stránky HbbTV portálu České televize. Foto: Josef Zvolánek

Nová podoba domovské stránky HbbTV portálu České televize. Foto: Josef Zvolánek

Česká televize představuje ke konci září novou podobu svého domovského HbbTV portálu. Po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači se objeví moderní domovská stránka, která umožní veřejnoprávnímu médiu lépe „prodat“ divákovi svůj obsah, který ho konzumuje na zobrazovači připojeném k internetu a podporujícímu tzv. hybridní vysílání. Mění se i role samotného portálu – už nejde pouze o vstupní bránu k jednotlivým aplikacím.

Pořadí jednotlivých služeb dostupných v HbbTV se mírně změnilo. Na první a druhé pozici zůstává bezplatný archiv iVysílání a archiv stanice Déčko, třetí dlaždice je nově přiřazena Teletextu, který i v digitální éře nachází u diváků své místo (nejedná se však o jeho klasickou „analogovou“ podobu). Následují aplikace Počasí, ČT Sport Plus, Program, Extraliga a Panorama. Přímé sportovní přenosy dostupné online jsou mezi dlaždicemi novinkou.

Zcela novým prvkem na úvodní obrazovce HbbTV portálu je výběr toho nejlepšího z online archivu České televize. Diváci najdou tuto kategorii pod označením „Nejsledovanější z iVysílání“. Aktuálně zde figuruje například premiérová online série Vlastně se nic nestalo nebo stálice Případy 1. oddělení a Vyprávěj. Úvodní obrazovka je zakončena novým zpracováním grafické podoby předpovědi počasí a výběrem za zpravodajského portálu ČT24 odkazujícím na Teletext.

-lukpol-