Českou Rubikon PR kupuje americká Antenna Group

středa, 4. září 2024, 12:00 Aktuality, PR MediaGuru

Americká Antenna Group vstupuje prostřednictvím akvizice české agentury Rubikon PR na evropský kontinent.

Zdroj: Rubikon PR

Zdroj: Rubikon PR

Českou komunikační a marketingovou agenturu Rubikon PR, kterou v roce 2012 založil Šimon Rákosník, koupila americká společnost Antenna Group. Ta prostřednictvím akvizice vstupuje na evropský kontinent.

„Akvizice je pro nás významným milníkem, protože posiluje naši schopnost být partnerem globálním společnostem, které podporují inovace, udržitelný růst napříč planetou a jejich kroky mají rozsáhlý a citelný dopad,“ říká CEO americké společnosti Keith Zakheim. 

Antenna Group se zaměřuje na vybraná odvětví, jako jsou technologie, energetika, real estate, mobilita, zdravotnictví a zejména udržitelnost a klima. Mnohým svým klientům pomáhá s komunikací udržitelné transformace. Pracuje například pro hráče, jako je Amazon, Google, Breeam, ABB, Black Rock, Roche nebo Merck.

Rubikon PR se se svými službami zaměřuje na fintech, real estate, technologie, průmyslový sektor a social impact. Mezi její klienty patří například SkyShowtime, Freedom Finance, Too Good To Go nebo DPD. V současnosti má 12 zaměstnanců, kteří přejdou pod nového majitele, stejně jako celé klientské portfolio. V následujících týdnech agentura změní svou značku a nově bude na trhu působit jako Antenna Group. Díky spojení s americkým hráčem začne nabízet i další služby – kromě PR, správu sociálních sítích a influencer marketing  i digitální marketing, kreativní design nebo tvorbu webových stránek.

„Spojením se s Antenna Group se nám otevírá svět možností pro naše klienty i tým. Jsme rádi, že budeme moct propojit naše lokální zkušenosti s globální expertizou Antenny, zejména v oblastech, jako jsou čisté nebo udržitelné technologie. Dohromady jsme připraveni vytvářet komunikační strategie, které podpoří byznysový úspěch a přispějí k řešení jedné z nejpalčivějších výzev na světě,“ komentuje Šimon Rákosník, které se stává výkonným viceprezidentem pro CEE region.

„Připojení ke globálnímu lídrovi nám přináší nové zajímavé příležitosti a inspiraci, které budou přínosem pro další kariérní postup a profesní růst našeho týmu tak, jak jsme si vždy představovali,” dodává Eliška Bobulová, Senior Vice President of Operations pro region střední a východní Evropy.

Více o akvizici se můžete dočíst také v našem rozhovoru.

Antenna Group: Udržitelnost se na hranicích země nezastaví

středa 4. září 2024

-stk-