CNN Prima News zahájila vysílání ke krajským a senátním volbám

pondělí, 2. září 2024, 19:30 Aktuality, TV MediaGuru

CNN Prima News zahájila od pondělí 2. září speciální vysílání k volbám do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

V pondělí 2. září 2024 zahájilo na CNN Prima News speciální vysílání k volbám do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu. Přinese debaty kandidátů na hejtmany i tři velké superdebaty s šéfy politických stran a hnutí. Během celého září každý všední den představí ve speciálním vydání Zpráv z regionů každý ze 13 krajů. Součástí bude i volební studio při sčítání hlasů, včetně predikcí výsledků od agentury Stem.

V rámci 13 speciálů Zpráv z regionů představí moderátorka Markéta Fialová spolu s regionálními reportéry postupně všechny kraje České republiky.

Ve všední dny od 9. do 16. září odvysílá CNN Prima News každý všední den debatu s kandidáty na hejtmany. Premiéry debat, které moderuje Markéta Fialová, lze sledovat ve 14:30 a reprízy ve 20:00.

Účastníci debat kandidátů na hejtmany byli vybráni z politických uskupení, která v daném kraji uspěla a v minulých volbách měla své zástupce v krajských zastupitelstvech. Při výběru byly zohledněny změny ve složení koalic i případné změny názvů kandidátek v jednotlivých krajích.

Ve volebním týdnu pak budou následovat tři superdebaty šéfů a šéfek nejsilnějších politických stran a hnutí, které kandidují do nadcházejících voleb. Moderovat budou Terezie Tománková a Petr Suchoň před diváky v publiku.

Úterý 17. 9.

  • 16:55 – 18:55 TOP 09, KDU-ČSL, SOCDEM, Přísaha
  • 21:00 – 23:00 Piráti, STAN, SPD, KSČM

Středa 18. 9.

  • 21:00 – 22:30 ODS, ANO

Účastníci debat šéfů politických stran byli vybrání z politických stran a hnutí, které mají celorepublikové zastoupení a skládají pro volby do krajských zastupitelstev a Senátu kandidátky napříč celou republikou. Rozdělení do tří debat odpovídá podle Primy zastoupení názorů ve společnosti, které udávají zprůměrované výsledky aktuálních předvolebních průzkumů pro volby do Poslanecké sněmovny tak, aby v každé debatě bylo zastoupenou stejné množství vládních a opozičních politických stran.

V sobotu 21. září zahájí speciální vysílání mimořádným vydáním pořadu Nový den. Dopoledním speciálním vysíláním od 9:00 přiblíží volební klání v krajích tým regionálních reportérů. V 11:55 moderátorka Terezie Tománková vyzpovídá hosty z řad politiků i odborníků, Petr Suchoň přidá data a  analýzy na Magic Wall. Petr Převrátil bude sledovat výsledky krajských voleb a představí  predikce výsledků od agentury Stem. Souboje o křesla v Senátu a sondu do dění na sociálních sítích přinese politický reportér a moderátor Jan Socha. Po Hlavních zprávách nabídne další analýzy a komentáře speciální vydání pořadu 360° s Pavlínou Wolfovou.

V neděli následuje speciální povolební Nový Den, kde se diváci dozví zajímavosti z volebních štábů, v 11:00 speciální povolební Partie Terezie Tománkové s vítězi a poraženými a ve 21:00 opět speciál 360° s Pavlínou Wolfovou.

-mav-