Disney+ láká před zdražením v Česku na rekordně nízkou cenu

čtvrtek, 12. září 2024, 13:30 TV MediaGuru

Streamingová služba Disney+ od října zdražuje novým a od listopadu pak všem stávajícím předplatitelům. Jako marketingový nástroj nyní vytáhla rekordně nízkou cenu na první tři měsíce.

Výběr titulů ze služby Disney+. Foto: Disney

Výběr titulů ze služby Disney+. Foto: Disney

Krátce před zdražením svých služeb a zavedením více tarifních programů láká streamingová služba Disney+ na rekordně nízké předplatné. Po dobu prvního čtvrt roku bude jeho cena za nabídku Premium pouhých 69 korun za měsíc, následně se po třech měsících zvedne na standardních 299 korun, pokud ji uživatel nezruší. Nabídka je platná do 27. září.

Disney+ od října zvedá cenu předplatného novým zákazníkům od 17. října a od 21. listopadu pak i stávajícím zákazníkům. Dosavadní částka 239 korun/měsíc, respektive 2390 korun/rok už nebude platit. Nově to má být zmíněných 299 Kč měsíčně,  ročně potom 2990 korun.

Zájemce, který nebude chtít platit vyšší cenu, může přejít na tarif Standard, který bude stát 199 korun měsíčně nebo 1990 korun ročně. Jde o nově zaváděný tarif. Pro předplatitele to ovšem mj. znamená, že přijde o možnost sledování obsahu v UHD rozlišení a s vysokým dynamickým rozsahem HDR

Cenově se politika globálních hráčů na poli streamovacích služeb příliš neliší. Většina těch globálních na českém trhu zvyšuje v posledních měsících ceny. Například Netflix zdražil od září (balíček Basic na 239 Kč, Standard na 309 Kč měsíčně) pro nové zákazníky a od 9. října zvýší ceny i stávajícím zákazníkům. Služba SkyShowtime zvedla od letošního dubna cenu standardního tarifu ze 179 Kč na 219 Kč a zároveň zavedla levnější tarif s reklamou za 159 Kč. V květnu následoval Max, který zdražil o 20 korun na 219 Kč a zavedl prémiový tarif za 299 Kč. Anomálií je pouze služba Prime Video, která si již řadu let účtuje částku pouze 79 korun, v niž nabízí i nejvyšší obrazovou kvalitu.

-lukpol-