eDisk se dohodl s Novou a Primou, boj s online piráty pokračuje

středa, 11. září 2024, 07:10 TV, Aktuality MediaGuru

Po nedávné dohodě o narovnání s provozovateli úložiště Fastshare.cloud se Asociaci komerčních televizí podařilo docílit dohody s provozovateli služby eDisk a Sledujteto.

Grafika cloudové služby eDisk.cz. Zdroj: eDisk.cz

Grafika cloudové služby eDisk.cz. Zdroj: eDisk.cz

Asociace komerčních televizí (AKTV) uzavřela významnou dohodu s provozovateli úložiště eDisk a služby Sledujteto. Společnosti eDisk a Fine Horizon Holdings Corp Limited se zavázaly zamezit sdílení autorsky chráněných děl.

Dohoda byla uzavřena po jednáních AKTV s členy TV Nova a FTV Prima. Provozovatelé eDisku nyní zajistí, aby na jejich platformách nebyla dostupná chráněná díla komerčních vysílatelů, čímž se zavádí přísnější kontrola proti nelegálnímu sdílení. Výměnou za to televizní stanice ukončí veškerá soudní a exekuční řízení vedená proti provozovatelům.

„Cílem je kontinuální spolupráce, aktualizace seznamů chráněných děl a zlepšování filtračních mechanismů,“ uvedla Klára Brachtlová, prezidentka AKTV. Dodala také, že ochrana investic do původního obsahu, do kterého televize investují stamiliony korun ročně, zůstává prioritou.

Kromě právní ochrany autorských práv se AKTV zaměřuje na osvětové aktivity. Na svých webových stránkách nabízí vzdělávací materiály o ochraně duševního vlastnictví a aktuální zprávy o pirátství, čímž usiluje o snížení nelegálního šíření obsahu na internetu.

Jde tak o další dohodu, kterou se AKTV podařilo na poli boje proti nelegálnímu sdílení obsahu dosáhnout. V letošním květnu se například dohodla s provozovatelem úložiště Fastshare.cloud.

-lukpol-