Expres FM přidá na VKV České Budějovice a Liberec

úterý, 1. října 2024, 10:40 Rádio, Aktuality MediaGuru

Dva vysílače v pásmu velmi krátkých vln (VKV) může do svého seznamu kmitočtů přidat rozhlasová stanice Expres FM. Ze zákona musí dojít k jejich spuštění do 180 dnů.

Moderátorka rozhlasové stanice Expres FM Bára Hacsi. Foto: Expres FM

Moderátorka rozhlasové stanice Expres FM Bára Hacsi. Foto: Expres FM

Nejpozději do půl roku od nabití právní moci, tedy oficiálního doručení licence, musí společnost 4S Production, za kterou stojí internetová jednička Seznam.cz, spustit dva nové kmitočty v pásmu VKV přidělené rádiu Expres FM. K jejich spuštění by mělo dojít nejpozději koncem března příštího roku. Expres FM získalo v případě Českých Budějovic kmitočet 107,8 FM s výkonem 50 Wattů, v Liberci 103,3 FM s výkonem 100 Wattů.

Podle oficiálních webových stránek má Expres FM v současné době v provozu jedenáct vysílačů. Kromě Prahy se jedná dále o Plzeň, Brno, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Jihlavu, Zlín, Klatovy, Domažlice, Tachov a Železnou Rudu. Kmitočty v západních Čechách se podařilo Expresu získat díky odchodu Rádia Samson z klasické FM distribuce. Jednotlivá města obhospodařuje odpojovaným zpravodajstvím díky využití umělé inteligence. Stanice je k dispozici i v DAB+.

Od září vysílá rádio Expres FM každý všední den od 7 do 10 hodin Expres ráno s Babu Hacsi. Dlouholetá moderátorka rádia Bára Hacsi, kterou posluchači znají spíše jako Babu, přináší se svým týmem do českého éteru odlišný způsob přípravy vysílání, které se odráží i ve výsledném poslechu. Jedná se o blok, ve kterém jsou podrobně zpracovaná témata ze společenského života i aktuality.

Přidělené vysílače

  • České Budějovice hotel 107,8 MHz / 50 W

  • Liberec Hanychov 103,3 MHz / 100 W

-lukpol-