Firmy PNS a Mailfinish se sestěhovaly, spojily provoz

středa, 11. září 2024, 14:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

Společnosti První novinová společnost (PNS) a MailFinish se sestěhovaly do společných prostor. Firmy nabízejí služby v oblasti tisku, zpracování, balení a distribuce novin a časopisů.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

První novinová společnost (PNS) a MailFinish dokončily fázi sestěhování do společných prostor. Spojení obou společností pod jednu střechu má přinést zákazníkům komplexní služby v oblasti tisku, zpracování, balení a distribuce novin, časopisů a dalších listovních zásilek. 

„Samotné sestěhování bylo velmi náročné, protože se realizovalo bez přerušení jednotlivých provozů. Nyní jsme schopni našim zákazníkům nabídnout společně komplexní služby ve vysoké kvalitě bez toho, aby se museli obracet na více dodavatelů a řešili tak navíc logistiku a zvýšenou časovou náročnost,“ uvedl Vít Rozsypal, předseda představenstva PNS a člen dozorčí rady MailFinish.

Krok následuje poté, co se v roce 2024 osamostatnila divize finishingu (doručování a balení zásilek pro mediální domy) pod názvem MailFinish a následně do ní zakoupením 50% podílu kapitálově vstoupila První novinová společnost. Ve stejném roce bylo dokončeno postupné navyšování podílu Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce v samotném Mailstepu. Ten se teď orientuje čistě na fulfillment (logistický servis pro e-commerce). 

„Po vyčlenění aktivit finishingu, tedy kompletního postpress servisu pro vydavatelské a mediální domy, z nyní již zcela ‚fulfillmentového’ Mailstepu, došlo v souladu s naší strategií k logickému kroku, tedy spojení s jedničkou na českém trhu na poli distribuce s největší prodejní sítí. Vzhledem k tomu, že se pohybujeme na trhu, který není raketově rostoucí, jako například e-commerce, tímto krokem získáváme možnost významně rozšířit nejen nabídku služeb pro naše zákazníky, ale spojením provozů obou společností „pod jednu střechu“ získat i významné provozní synergie, nákladové i časové,“ uvedl Jan Rozlivka, zakladatel společnosti Mailstep a spoluakcionář Mailfinish.

-mav-