Ikea pokračuje ve snižování cen, zaměří se na spánek

středa, 4. září 2024, 11:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

U příležitosti začátku svého nového finančního roku se Ikea rozhodla nadále snižovat své ceny. 

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Ikea u příležitosti začátku svého nového finančního roku oznamuje další zlevňování. Od 4. září snižuje ceny dalších více než 700 výrobků, a to v průměru o 18 procent. Od září 2023 zlevnila na českém trhu 70 procent svého sortimentu. Pokračuje tak ve snaze nabízet nábytek a bytové doplňky za co nejdostupnější ceny, aby si je mohlo dovolit co nejvíce lidí. 

„Věříme, že snižování cen pomáhá našim zákazníkům, a zejména rodinám, snadněji řešit potřeby v domácnosti. Pokud bude makroekonomická situace nadále příznivá, chceme ve snižování cen pokračovat,“ uvádí Tímea Münzner, manažerka prodeje IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko. 

U výrobků, které v roce 2024 dostaly nové nižší ceny, se zvedla poptávka, což se odrazilo v nárůstu prodaných kusů o 26 %. „To ukazuje, že jdeme správným směrem a že zákazníci nové nižší ceny přijímají velmi pozitivně a jejich spokojenost roste,“ dodává Münzner

Hlavní tématem nového finančního roku je pro nábytkářský řetězec kvalitní spánek. Více než 300 výrobků z těch, které dostávají od září novou nižší cenu, je tak právě ze sortimentu pro spánek. „Naším cílem je oslovit miliony lidí a pomoct jim zlepšit spánek, a tedy i každodenní život. Díky tomu očekáváme, že během roku 2025 celosvětově zvýšíme prodej sortimentu souvisejícího se spánkem o více než 6 %," doplňuje Münzner. 

Tématu spánek se věnuje Ikea i ve své nové komunikační kampani. Představila i nového Průvodce pohodlným spaním, který pomáhá zákazníkům s výběrem vhodné matrace v závislosti na hmotnosti a tvaru těla nebo nejčastější poloze při spánku. K dispozici je na webu ikea.cz a od září 2024 i v obchodních domech. 

Ikea se v dlouhodobé kampani zaměří na spánek

pátek 2. srpna 2024

-stk-