Jan Tuček odchází z vedení Stem/Mark, šéfem je Rychecký

pondělí, 23. září 2024, 11:05 Výzkum, Lidé MediaGuru

Ředitelem výzkumné agentury Stem/Mark se stává Tomáš Rychecký, vedení přebírá od Jana Tučka. 

Jan Tuček, Tomáš Rychecký, zdroj: Stem/Mark

Jan Tuček, Tomáš Rychecký, zdroj: Stem/Mark

V pondělí 11. září se stává ředitelem výzkumné agentury Stem/Mark Tomáš Rychecký. Ve funkci nahrazuje Jana Tučka, který agenturu řídil více než 20 let. Změna v nejvyšší pozici byla oznámena na oslavě 30. výročí agentury na českém trhu, která proběhla ve Vrtbovské zahradě.

Jan Tuček přišel do agentury z pozice místopředsedy Českého statistického úřadu v srpnu 2003. „Mám dobrý pocit. Předávám firmu Tomášovi v dobré kondici a věřím, že ji dodá novou energii a svůj pohled na věc. Bude jiný ředitel, než jsem byl já – a to je skvělé – Stem/Mark to posune dál,“ říká Tuček, jenž plánuje v agentuře zůstat do konce roku, a to jako Client Service Manager. Spolupracovat bude na mediálních, případně politických, výzkumech a také bude dál vystupovat ve funkci jednatele v European National Panels. Následně se chystá pracovně zvolnit. 

Tomáš Rychecký nastoupil do Stem/Marku loni na podzim na pozici zástupce ředitele. Má 30 let zkušeností v oblasti poradenství v různých sektorech včetně marketingového výzkumu, řízení finančních institucí a poradenství pro komerční i neziskovou sféru. Je specialistou na ESG výzkumy, jejich využití pří řízení podnikových procesů a nefinanční reporting. Jeho cílem je navázat na úspěchy agentury, ale zároveň ji posunout směrem k novým technologickým a datovým trendům.

„Stem/Mark bude nadále synonymem pro spolehlivý a kvalitní výzkum. Chci, aby naši klienti vnímali firmu jako partnera, který přináší prakticky využitelná data a zároveň své výstupy inovuje s využitím nových technologií,“ vysvětluje Rychecký. „Data jsou klíčem k úspěchu, ale musí být využívána inteligentně, s důrazem na jejich praktickou aplikaci,“ dodává nový ředitel s vizí budoucího směřování agentury.

-stk-