Mafra přestane vydávat českou edici magazínu Esquire

úterý, 24. září 2024, 12:30 Tisk MediaGuru

Mediální skupina Mafra už nebude vydávat tuzemskou edici magazínu Esquire. Dál si ale ponechává licenční lifestylové časopisy Cosmopolitan a Harper′s Bazaar.

Zdroj: Mafra

Zdroj: Mafra

Česká edice magazínu Esquire nebude v portfoliu mediální skupiny Mafra pokračovat. Podle informací MediaGuru.cz z několika zdrojů nemá mediální skupina o licenci na období od roku 2025 zájem. Mafra informaci nechtěla komentovat. Naposledy tak vyjde letošní prosincové číslo, které bude v prodeji od listopadu.

Mafra si naopak ponechá jiné licenční tituly, na něž má stejně jako v případě Esquiru licenci od americké společnosti Hearst. Vydávat tak nadále bude ženské lifestylové magazíny Cosmopolitan a Harper′s Bazaar. V segmentu lifestylových časopisů vydává Mafra ještě magazín pro ženy Žena a život, ten ale nevychází v licenci. 

Z postu šéfredaktora magazínu Esquire odešel už letos v červenci jeho šéfredaktor Petr Matějček. Jeho nástupce mediální skupina neoznámila.

Pánský magazín Esquire vychází na českém trhu od roku 1996, kdy jej do Česka přivedlo tehdejší vydavatelství Stratosféra. Je určen především mužům ve věku 25-45 let. Vychází měsíčně, prodává se za 99 Kč. Aktuální data o prodaném nákladu nebo čtenosti nejsou z veřejných zdrojů dostupná.

-mav-

Petr Matějček odchází z vedení časopisu Esquire

úterý 18. června 2024

-mav-