mBank se v nové kampani zaměřuje na bezpečí na internetu

středa, 25. září 2024, 10:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

„Pro bezpečí na internetu nepotřebujete superschopnosti“, vzkazuje mBank s kampaní od DDB Prague.

Z nového reklamního vizuálu mBank, zdroj: mBank

Z nového reklamního vizuálu mBank, zdroj: mBank

mBank přidává nástroje, které mají za cíl zvýšit bezpečnost klientů v době, kdy narůstá počet online podvodů. Ve spolupráci s DDB Prague tak vznikla kampaň, která nástroje představuje.

Kampaň je k vidění od 23. září a jejím cílem je představit mBank jako banku, která klientům dokáže nabídnout nástroje k tomu, aby jejich účet byl v bezpečí. Kampaň vizuálně i myšlenkově navazuje na nový positioning, který agentura DDB Prague pro klienta mBank nastavila.

„Vycházeli jsme z insightu, že lidé ve vidině zisku či ušetření peněz ztrácejí ostražitost. Navíc mají pocit, že ubránit se může být nad jejich síly. Přestože různé online podvody opravdu složité jsou, ubránit se jim ale nemusí být vůbec těžké. Pokud víte, jak na to,“ komentuje hlavní myšlenku kreativní ředitelka Iva Nitkulinec.

V hlavních spotech se tak objevuje postava, která nejprve působí jako superhrdina, než zjistíme, že se jedná o obyčejného muže, který ví, jak se chránit. Děj myšlenkově navazuje na nový dlouhodobý koncept Velká malá vítězství, kde i malá akce může přinést velké věci.

Zdroj: mBank

„Žijeme v době, kdy se snažíme všechno maximálně zjednodušit. Neustále spěcháme, a tak často přehlédneme varovné signály, které nás mohou upozornit na nebezpečné situace. V této hektické realitě, kdy se nám zdá, že čas je náš nejcennější majetek, je snadné stát se obětí podvodu. Proto se v mBank zaměřujeme na to, abychom přinášeli klientům nové možnosti, jak jejich finance chránit, a zároveň edukovali širokou veřejnost v oblasti kybernetické bezpečnosti,“ uvedla Kateřina Šimberská, communication supervisor mBank pro Česko a Slovensko.

Kampaň bude k vidění nejen online, ale i v pražském metru, dalších OOH a také v kinech.

O produkci videí se postaral AD Kolektiv pod taktovkou režiséra Davida Chvátala. Fotografie vznikly rukou fotografa Jakuba Kríža.

-mav-