Mediaboard otevírá pobočky v Polsku a Chorvatsku

úterý, 10. září 2024, 06:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mediaboard expanduje, nově vstupuje na polský a chorvatský trh. 

Zdroj: Mediaboard

Zdroj: Mediaboard

Mediaboard, společnost působící v oblasti monitoringu médií, expanduje do zahraničí. Vstupuje do Polska a Chorvatska, kde otevírá nové pobočky vedené lokálními manažery. Oba trhy mají pomoci k eskalaci růstu firmy, další expanzi a jejímu průniku mezi pět největších poskytovatelů mediálního monitoringu a media intelligence služeb na světě.

„Polsko i Chorvatsko skvěle splňují kritéria, která jsou pro nás při vstupu důležitá. Konkurenční prostředí zde není zdravé nebo zde vládne přímo monopol, jako je tomu v Polsku. Zároveň současní hráči nepřinášejí žádné zásadní inovace a vývoj produktů stagnuje. Právě z neustálého posouvání našeho produktu a jeho komplexnosti chceme těžit. Do těchto zemí vstupujeme, stejně jako v minulosti v Česku i na Slovensku, s cílem narušit zaběhlé pořádky a rozhýbat zkostnatělý trh,“ říká Tomáš Berger, zakladatel a CEO Mediaboard.

Nabídka Mediaboardu bude na obou nových trzích stejná, jako je v Česku. Tamní zákazníci tak kromě tradičního monitoringu médií mohou využít i publikační platformu určenou ke komunikaci s novináři a další funkce. „Úspěch neočekáváme jen díky technologickému posunu, který Mediaboard přináší, ale i díky naší firemní filozofii. Nechceme být dalším dodavatelem, ale rovnocenným partnerem, který skrze komunikaci pomáhá budovat silné značky. Věříme, že tento přístup bude pro mnohé příjemnou změnou oproti stávající praxi,“ dodává Berger.

Oba trhy nebude Mediaboard řídit z mateřské pobočky v Česku, ale budou fungovat jako samostatné společnosti s místním managementem. Polskou pobočku bude řídit Marcin Szczupak, který má za sebou více než 20letou kariéru v oboru. CEO chorvatské pobočky se stal Petar Ćuk, jenž sehrál jednu z klíčových rolí ve formování trhu mediálního monitoringu na tamním trhu. 

Polský trh Mediaboard otevřel na začátku září a start v Chorvatsku je plánovaný na polovinu měsíce. Na obou trzích vidí Mediaboard potenciál k zisku nižších tisíců klientů a do tří let se plánuje stát lokální jedničkou a lídrem ve svém oboru.

Mediaboard vstoupil na český trh před devíti lety pod názvem Monitora Media. V současnosti Mediaboard monitoruje přes 250 tisíc mediálních zdrojů z více než 200 zemí na světě a každý den je skrze jeho globální monitoring zachyceno přes 3,5 milionu článků. Na Slovensku působí od roku 2018.

-stk-