Minisérii Dcera národa uvede Canal+ 29. září

pátek, 6. září 2024, 10:00 Aktuality, TV MediaGuru

Minisérie Dcera národa s Antonií Formanovou v hlavní roli bude mít premiéru 29. září na stanici Canal+ Action a streamovací platformě Canal+. Šestidílná série vznikla v koprodukci s Českou televizí.

Minisérie Dcera národa. Zdroj: Canal+

Minisérie Dcera národa. Zdroj: Canal+

Příběh se odehrává v období českého národního obrození a sleduje osudy Zdeňky Havlíčkové, dcery novináře Karla Havlíčka Borovského. Mladá Zdeňka se stává symbolem české kultury, ale vzpírá se záměrům obrozenců, kteří z ní chtějí udělat ideál ženské něžnosti. Minisérie přináší nejen historická fakta, ale také pohled na dospívání a boj za svobodu.

O vizuální zpracování se postarala režisérská dvojice Matěj Chlupáček a Cristina Groșan, přičemž autorkou scénáře je Lucie Vaňková. Výrazný styl minisérie podtrhuje kamera Martina Douby a Márka Györiho, kteří kladli důraz na současné trendy seriálové tvorby. Kostýmy od Jarmily Dunděrové a módní návrhářky Zuzany Kubíčkové mají dodat příběhu jedinečnou atmosféru.

V hereckém obsazení se objevují i další známé tváře, jako Jiří Langmajer, Jan Vlasák či Vladimír Javorský. Minisérie kromě romantického příběhu přináší také aktuální témata, jako je ženská emancipace nebo manipulace veřejného mínění, čímž oslovuje nejen milovníky historie, ale i současné diváky.

-lukpol-

Canal+ natáčí seriál Dcera národa, první vlastní produkci v Česku

středa 13. prosince 2023