Na Moravě otevřela první SMS samoobslužná prodejna

čtvrtek, 5. září 2024, 17:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Ve Veverských Knínicích poblíž Brna otevřela ve čtvrtek 5. září první samoobslužná prodejna Get24, kde lze nakupovat i přes SMS kód. 

Zakladatel Adam Dostál před první samoobslužnou prodejnou Get24, zdroj: Get24

Zakladatel Adam Dostál před první samoobslužnou prodejnou Get24, zdroj: Get24

Po několika týdnech testovacího provozu byla ve čtvrtek 5. září oficiálně otevřena první samoobslužná prodejna Get24, která funguje zcela bez obsluhy. Nachází se v obci Veverské Knínice u Brna. 

Přístup do prodejny je možný nejen pomocí aplikace nebo smartphone, ale také prostřednictvím běžného tlačítkového telefonu pomocí SMS kódu. Přístupná je tak i obyvatelům bez chytrých telefonů.

Prodejna Get24 nabízí rozmanitý sortiment čerstvých potravin, pečiva a drogistického zboží. Zákazníci mají možnost navrhovat další zboží prostřednictvím knihy připomínek nebo hlasovat přes QR kód. Disponuje také Alkoholovou místností, kde je možné po načtení občanského průkazu zakoupit alkoholické nápoje a cigarety.

Součástí prodejny je i Alkoholová místnost, zdroj: Get24.

Součástí prodejny je i Alkoholová místnost, zdroj: Get24.

Obchod je vybaven kamerovým systémem s umělou inteligencí, který nepřetržitě monitoruje dění uvnitř a identifikuje podezřelé chování. V případě potřeby je provozovatel upozorněn na možné incidenty, které může dále prošetřit. Praxe zatím ukazuje, že díky tomuto systému ke krádežím téměř nedochází.

Pro pohodlí těch, kteří nemají mobilní telefon nebo preferují hotovostní platby, je v prodejně některé dny od 7:00 do 9:00 přítomna prodavačka. Tento hybridní model má umožnit efektivní provoz prodejny bez nutnosti celodenní obsluhy. Nicméně vizí zakladatele Adama Dostála je do budoucna nahradit prodavačky a prodejce v obchodech za pomocí moderních technologií a díky tomu zlepšit celý maloobchod a snížit tak ceny potravin.

-stk-