Na trhu se spojují tři hráči, vzniká ABBBA Group

pátek, 6. září 2024, 11:35 Aktuality, PR MediaGuru

PR agentura ABBBA Consulting, digitální studio Swiit a publicistický server FocusOn.cz se spojují pod hlavičku ABBBA Group. 

Tomáš Vrána a Jiří Böhm, zakladatelé ABBBA Group, zdroj: ABBBA Group

Tomáš Vrána a Jiří Böhm, zakladatelé ABBBA Group, zdroj: ABBBA Group

Na českém trhu se spojují tři hráči – PR a komunikační agentura ABBBA Consulting, digitální studio Swiit a publicistický server FocusOn.cz. Společně budou působit jako ABBBA Group

ABBBA Consulting byla založena v roce 2016, publicistický server FocusOn.cz vznikl v roce 2019 a digitální studio Swiit o tři roky později. Firmy za své působení spolupracovaly s klienty od nadnárodních korporací po lokální podniky, jako například společnosti Pirelli, Hitachi Energy, eMan či Magistrát města Brna. 

„Spojením těchto firem přinášíme na trh zkušenosti a know-how získané během několika let působení v oboru. Společně jsme vytvořili novou vizuální identitu a spustili nový web na adrese www.abbba.cz. Naším cílem je nabídnout klientům jednotné a konzistentní služby, které pokryjí všechny aspekty komunikace, marketingu a public relations,“ říká Jiří Böhm, jeden ze zakladatelů skupiny.

Za založením skupiny stojí kromě Jiřího Böhma také Tomáš Vrána. Oba řadu let působili jak v médiích, tak v marketingovém světě. Jejich vize je redefinovat, jakým způsobem firmy komunikují se světem, a přinést klientům nové příležitosti prostřednictvím integrovaných služeb.

„Doposud jsme fungovali spíše jako tři separátní jednotky. Nyní, jako ABBBA Group, chceme více integrovat naše služby a nabídnout klientům širokou škálu možností. Naše spolupráce nám umožňuje využít silné stránky každé z původních společností a vytvořit tak synergii, která přinese našim klientům ještě větší hodnotu,“ komentuje změny Böhm.

Součástí změny je i nová vizuální identita, zdroj: ABBBA Group

Součástí změny je i nová vizuální identita, zdroj: ABBBA Group

Mimo spojení pod jednu střechu a nové vizuální identity zakladatelé také představili speciální streamovací službu pro klienty a nové formáty pro diváky publicistického serveru FocusOn.cz.

„ Jedná se o platformu zájmových rozhovorů s hosty, která nabízí našim partnerům možnost podílet se na obsahu. Aktuálně tak vzniká zhruba desítka nových autorských pořadů, které od září postupně spustíme,“ přibližuje Tomáš Vrána, druhý ze zakladatelů ABBBA Group, a dodává: „Mimo vlastní autorské pořady, nabízíme i ‚zaparkování’ firemních podcastů k nám na web a na naše sítě. K nim naše redakce vytvoří doprovodný článek a zvýší tak konvenčnímu firemnímu podcastu dosah. Nabízíme zázemí, know-how a streamovací platformu se 400 tisíci návštěvníky webu měsíčně.” 

-stk-