Novým kreativním ředitelem YYY agency je Miloš Kočí

úterý, 17. září 2024, 16:20 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Na pozici kreativního ředitele YYY agency nastupuje Miloš Kočí, do týmu přichází i Bajerová, Žemlová, Kotouza a další. 

Miloš Kočí, nový kreativní ředitel YYY agency, zdroj: YYY agency

Miloš Kočí, nový kreativní ředitel YYY agency, zdroj: YYY agency

Do čela kreativy YYY agency přichází Miloš Kočí, jeho tým doplní seniorní kreativci Kateřina Bajerová, Michaela Žemlová a Vladimír Kotouza. Novou Account Directorkou se stává Michaela Rodovská a Matěj Schamberger se posouvá do role Seniorního Accounta. Strategický tým doplní Anastasia Tikhomirova jako Senior Strategist. Agentura zároveň hlásí nové klienty jako je Vodka Luksusowa, Fintokei nebo Medovník.

Miloš Kočí do YYY agency nastupuje po třech letech strávených v agentuře VML na pozici CCO, předtím pracoval v agenturách Havas Prague a Kaspen/Jung von Matt. Mezi jeho nejznámější práce patří kampaně pro Kooperativu, Kofolu nebo Budějovický Budvar.

„YYY je přesně ten typ agentury, který jsem po svém odchodu z velké síťové agentury hledal. Lokální, ambiciózní, s jasnou vizí a velkým potenciálem. Takže jsme se celkem rychle domluvili a já se moc těším, až to společně rozjedeme," říká Miloš Kočí

Na pozici Seniorní Copywriterky přichází z Leo Burnett Michaela Žemlová, která má ve svém portfoliu kampaně pro Škoda Auto, McDonald’s nebo Lego. Další novou tváří je Senior Art Directorka Kateřina Bajerová, která příchází z agentury Werk.camp a v minulosti pracovala například pro Českou spořitelnu, T-Mobile nebo Kaufland. Posledním příchozím je Vladimír Kotouza, který tým doplní na pozici Art Directora po několika letech strávených na volné noze. Má za sebou projekty pro Vodafone, KIA, nebo ČSOB.

Další, tentokrát interní změny, se odehrály v accountském oddělení. Novou Account Directorkou se stává Michaela Rodovská, která se na ni posouvá z pozice Team Leaderky po dvou letech v agentuře. Ve stejném týmu dochází také k posunu Matěje Schambergera na pozici Senior Account Managera.

Posledním nově příchozím je Anastasia Tikhomirova. Ta po roce a půl strávených v agentuře Dentsu a předtím 2,5 letech v DDB doplní strategický tým na pozici Senior Strategist se svými zkušenostmi z práce pro McDonald’s, Rossmann, Visu nebo Procter & Gamble.

V roce 2023 YYY agency vyrostla o 27 % a dosáhla obratu přes 38 mil. Kč. Letos jsou ale cíle ještě ambicióznější, ve svém jubilejním desátém roce chce dosáhnout obratu 45 mil. Kč

K tomu by jí mělo pomoct několik nově získaných klientů. Mezi ně patří vítězný tendr na mezinárodní kampaň pro Vodku Luksusowu, komunikace značky a nových produktů pro Medovník nebo strategie značky a následná kampaň pro prop-tradingovou platformu Fintokei. Dalšími novými klienty agentury je advokátní kancelář KŠB, komiksové nakladatelství Crew, český výrobce textilu Goldea nebo nádobí Fabini.

-stk-