Novým ředitelem českého Googlu je František Štrupl

čtvrtek, 5. září 2024, 10:25 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Do čela českého Googlu se postaví František Štrupl. Zaujme místo po dlouholeté bývalé šéfce Taťáně le Moigne.

František Štrupl, zdroj: Google ČR

František Štrupl, zdroj: Google ČR

Tuzemská pobočka společnosti Google našla náhradu za Taťánu le Moigne. Do funkce ředitele společnosti Google v České republice nastupuje od 5. září František Štrupl. Bude zodpovědný za vedení obchodních i dalších tuzemských týmů a za reprezentaci všech oblastí činnosti Googlu. Jmenování oznámila společnost Google.

František Štrupl nastoupil do Googlu před více než 12 lety a během této doby se podílel na digitální transformaci významných středo- a východoevropských retailových společností. Zároveň napomohl regionálním e-commerce hráčům k expanzi na globální trhy. Před nástupem do Googlu působil v H1.cz, české agentuře věnující se výkonnostnímu marketingu. 

„Fascinují mě možnosti, které pokrok v generativní AI přináší, a věřím, že Google může sehrát klíčovou roli v tom, aby z nich česká ekonomika vytěžila co nejvíc. Já i můj tým jsme odhodláni být spolehlivým a odpovědným partnerem pro českou podnikatelskou i veřejnou sféru a poskytnout jí ty nejnovější technologické nástroje i poradenství, které povede k vyšší odolnosti a dalšímu strategickému rozvoji,“ komentuje svůj nástup do funkce František Štrupl.

Taťána le Moigne odešla z pozice ředitelky společnosti Google pro Česko a Slovensko letos v únoru. Stalo se tak po osmnácti letech, kdy tuzemskou pobočku spoluzakládala a téměř dvě dekády rozvíjela. Řízení české pobočky po ní dočasně převzal Patrick Warnking, viceprezident pro střední a východní Evropu. 

Google ve svém prohlášení uvedl, že přesvědčen, že nástup digitálních technologií v čele s umělou inteligencí představuje příležitost, která se naskytne jednou za generaci. „Můžeme díky ní zvýšit ekonomickou konkurenceschopnost našich zemí a vyřešit některé z výzev, jimž jako společnost dlouhodobě čelíme,“ dodal Patrick Warnking, viceprezident Googlu pro střední a východní Evropu.

Taťána le Moigne opouští po 18 letech Google

čtvrtek 29. února 2024

-mav-