Placený obsah Sparty získal přes 10 tisíc aktivních předplatitelů

středa, 11. září 2024, 10:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Digitální produkt Sparta Unlimited, jenž nabízí neomezený přístup ke sparťanskému obsahu, získal za dva měsíce fungování více než 10 tisíc aktivních předplatitelů. 

Zdroj: AC Sparta Praha

Zdroj: AC Sparta Praha

Fotbalová AC Sparta Praha získala pro svůj digitální produkt Sparta Unlimited více než 10 tisíc předplatitelů. Ti získají za předplatné, které začíná na částce 149 korun měsíčně, neomezený přístup ke sparťanskému obsahu, podcastům, streamům z utkání a dalším benefitům, například přednostní právo na nákup vstupenek, speciální nabídky merchandisingu nebo soutěže o klubové ceny.

K produktu se již po čtyřech hodinách od spuštění přihlásilo více než tisíc uživatelů, v druhé polovině srpna se jejich počet přehoupl přes 10 tisíc, což je téměř dvojnásobek toho, co klub očekával.

„Dobře si uvědomujeme, že i s ohledem na sportovní úspěchy v posledních sezonách, je o sparťanské produkty mimořádný zájem – ať už se jedná o permanentky, vstupenky, merchandising, klubové akce a další. Chtěli jsme proto přijít se službou, která nabídne fanouškům velkou přidanou hodnotu a zároveň nebude limitovaná kapacitou. Že ale budeme mít po dvou měsících fungování více než 10 tisíc předplatitelů, to jsme upřímně neočekávali a vážíme si toho. Je to pro nás závazek, abychom fanouškům danou hodnotu doručovali a produkt neustále zlepšovali,“ popisuje ředitel marketingové komunikace Kamil Veselý.

„Už od momentu, kdy jsme začali budovat náš digitální ekosystém, jehož středobodem je Sparta iD, které fanoušek potřebuje pro jakoukoliv interakci s klubem, jsme věděli, že placený obsah budeme jednou nabízet. Důvodů je hned několik, přičemž tím primárním je, že s  pomocí nových finančních zdrojů dokážeme vytvářet a nabízet našim fanouškům ještě kvalitnější a zajímavější obsah. V kombinaci s dalšími benefity, které předplatitel získá, pak má fanoušek možnost žít Spartou skutečně téměř bez limitů,“ doplňuje Veselý.

Sparta si pomocí dotazníku realizovaného na konci července ověřovala i spokojenost svých předplatitelů s produktem. Z celkových výsledků vyplývá, že 80 % předplatitelů je se službou spokojeno nebo velmi spokojeno, přičemž oceňují zejména neomezený přístup ke klubovému obsahu. Chválí si také možnost předkupního práva na nákup vstupenek a streamy z přípravných utkání a vybraných utkání evropských předkol. 

S doporučeními na vylepšení bude fotbalový klub pracovat. Plánuje například rozšiřovat nabídku exkluzivního obsahu a také zlepšovat technickou a uživatelskou stránku produktu, jako jsou vylepšení přehrávačů audio a video obsahu nebo vytvoření kompletního archivu Unlimited obsahu na jednom místě.

-stk-