Platformu pro influencer marketing Lafluence nahrazuje Trendin

čtvrtek, 5. září 2024, 00:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Online platforma Lafluence se mění na Trendin a míří na zahraniční trhy.

Tým Trendin, zdroj: Lafluence Agency

Tým Trendin, zdroj: Lafluence Agency

Platformu pro influencer marketing Lafluence nahrazuje technologie Trendin.io. Transformovala se z původní Lafluence marketplace. Pod značkou Lafluence Agency už vystupuje pouze agentura.

Lafluence tržiště bude podle oficiálního sdělení fungovat do letošního prosince, ke konci roku činnost ukončí. Lafluence je odteď ryze agenturou, vystupuje pod jménem Lafluence Agency a bude dál působit primárně v Česku a na Slovensku.

„Původní vize byla plně automatizovat všechny influencer kampaně na trhu. Ale zjistili jsme, že v segmentu velkých značek a agentur to není možné. Lidský faktor je stále potřeba – kvalitní influencer kampaně vyžadují dobré vztahy a pracovní tým, který si poradí se strategií a dodá skvělou exekuci kampaně. Proto jsme se rozhodli vyvíjet technologii, která agenturní marketéry zásadně podpoří, ne nahradí,“ vysvětluje smysl platformy Peter Varga, zakladatel a CEO Lafluence Agency a Trendin.

Původní Lafluence začal přerůstat kategorii marketplace a transformoval se do komplexního řešení. „Trendin má jiné zaměření. Zvolili jsme odlišný segment, kterým jsou velké značky a agentury. Pro ně nebyl marketplace relevantní. Postupně jsme přidávali databázi, nástroje na mediální a strategické plánování nebo automatizace reportingu,“ uvádí Peter Varga.

Platforma Trendin pomáhá s automatizací workflow. Součástí je databáze s 25 tisíci influencerskými profily napříč Instagramem, TikTokem a YouTube. Do konce tohoto roku se databáze rozroste o přibližně 250 milionů globálních influencerů. V rámci databáze platforma umožňuje provést analýzu překryvu nebo například zjistit, jaký podíl followerů je u každého influencera kredibilních. 

-mav-